Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
I starten af næste år kan den nye byplan godkendes endeligt.
I starten af næste år kan den nye byplan godkendes endeligt.
Marbella melder sig ind i retsstaten påny
Skrevet af Solkysten
”Vores mål er så hurtigt som muligt at afskaffe den juridiske usikkerhed, der er byens største problem,” ...
... lovede Marbellas borgmester Ángeles Muñoz (PP) efter valgsejren i maj.
På byrådets møde den 19. juli holdt hun ord. Med vedtagelsen af førsteudkastet til Marbellas nye byplan sluttede næsten to årtiers lovløshed inden for nybyggeriet. Byplanen lægges nu frem til offentligt gennemsyn i august og september inden dens endelige vedtagelse i byrådet.

Derefter skal byplanen også godkendes i tilsynsmyndigheden (Andalusiens autonomregering), men det er en formsag, eftersom den nye byplan er et diktat af autonomregeringen. I december 2005 tog autonomregeringen byplanbeføjelserne fra kommunen efter de mange skandaler, og først efter valget i maj blev beføjelserne leveret tilbage. Går alt glat fra nu af, vil byplanen (den første lovlige i Marbella siden 1986) være igennem hele godkendelsesproceduren i løbet af foråret 2008.

Alle de repræsenterede partier i byrådet stemte for førsteudkastet. Både den konservative borgmester og venstrefløjskoalitionen IU håber at introducere forbedringer af teksten i de kommende måneder, mens socialistpartiet PSOE er modstander af ændringer.

Som omtalt i forrige nummer af Solkysten kommer den private sektor til at betale størsteparten (to tredjedele) af byens udvikling i de kommende ti år, hvor der skal investeres 2.250 mio. €. Det er en kompensation for de foregående års ulovligheder. Til gengæld benådes 18.000 ulovlige boliger. ”Kun” 752 ulovligt opførte boliger samt to hoteller skal ifølge planens nuværende tekst rives ned, forudsat retten kan gå med hertil.

Halvdelen af de 752 boliger er beboede. Ángeles Muñoz lovede på byrådsmødet, at kommunen under vil gøre alt for at forsvare ejernes rettigheder, hvis de har købt i god tro.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007
CASA:UNA Bolig Spanien

DANSK EJENDOMSMÆGLER

Boliger til SALG i Spanien
Lejlighed til salg i Marbella
Villa til salg i Marbella
Penthouse til salg i Marbella

Boliger til LEJE i Spanien
Lejlighed til leje i Marbella

CASA:UNA

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga