Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Juan Antonio Roca.
Juan Antonio Roca.
Klar til retssag mod rådhusbanden
Skrevet af Solkysten
Tidligere byplanrådgiver Juan Antonio Roca var chef for en kriminel organisation, der udøvede den absolutte magt på rådhuset i Marbella.
Hans aktiviteter tillod ham at samle en personlig formue, der beløber sig til mindst 120 mio euro.
Sådan lyder de to vigtigste konklusioner i forundersøgelsen, som undersøgelsesdommer Miguel Ángel Torres nu har sluttet ved byretten i Marbella. Herefter er det op til en anden afdeling af retten at vurdere materialet og forberede retssagen mod Roca og 85 andre personer. Torres har fastsat kautioner på rekordbeløbet 5242 mio. euro for de sigtede.

Den sidste, som blev involveret i den såkaldte Malaya-sag, var en kollega af Torres, undersøgelsesdommer Francisco Javier de Urquía.

Urquía er ikke omfattet af Torres’ forundersøgelse. Torres sendte politiets rapport om kollegaens aktiviteter til Andalusiens højesteret, som har sigtet ham. Urquía sigtes for at have modtaget penge til gengæld for at give Roca en favorabel behandling i nogle retssager.

Urquía er kendt som undersøgelsesdommeren, der for nylig ledede forundersøgelsen af Hidalgo-sagen mod advokatkontoret Cruz-Conde. Hidalgo er den tredje af Marbellas store korruptionssager efter Hvide Hval og Malaya, der begge er blevet ledet af Miguel Ángel Torres.

I modsætning til alle andre sigtede i Malaya-sagen blev Urquía ikke anholdt af politiet og ført til kachotten. Han tog pænt afsked med personalet i sin retssal og kørte hjem i sin egen bil.

Således efterlod forundersøgelsen af Spaniens største korruptionsskandale en dårlig smag i munden, selv om det ikke var Miguel Ángel Torres ansvar. I et kommunike krævede 200 advokater i Málaga med rette, at alle sigtede modtager den samme behandling.

Efter at have sluttet sine forundersøgelser, forlader Torres inden længe retten i Marbella for at tiltræde et nyt job.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga