Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Hele kysten fra La Herradura til Maro er fyldt med små uberørte strande og laguner.
Hele kysten fra La Herradura til Maro er fyldt med små uberørte strande og laguner.
Costa Tropicals jomfruelige strande
Skrevet af Solkysten
Betegnelsen Costa Tropical er en forholdsvis ny opfindelse, men på kort tid er den blevet en eftertragtet kyststrækning for turister og andre ...
... , der vil have natur og dejlige omgivelser, når dagen skal tilbringes på stranden. Og Costa Tropicals herligheder ligger faktisk kun en times kørsel fra Málaga.

Selv om Costa Tropical ikke er nær så kendt som nabokysten mod vest, Costa del Sol, og ikke kan matche ”Marbella by night”, så er det bestemt værd at uddybe bekendtskabet.

Costa Tropical er domineret af bjergene, som strækker sig helt ned til kysten, hvor de frembringer den ene lille lagune efter den anden. Her kan man virkelig komme væk fra ”flue-papiret” og nyde nogle fantastiske dykkermuligheder, en romatisk stund med den udkårne eller blot glitrende blåt vand, himmel og hav ... så langt øjet rækker.

La Herradura
La Herradura betyder ”hesteskoen”, og navnet er oplagt, idet en smuk hesteskoformet bugt med en to kilometer lang sandstrand strækker sig foran hele landsbyen mellem de to udsigtspunkter, Punta de la Mona mod øst og Cerro Gordo mod vest. Som kontrast til næsten alle andre steder langs kysten er bebyggelsen holdt lavt, så det er muligt at se og nyde kontuerne af det omkringliggende bjerglandskab ... samt La Herradura selv, som stadig er en lille spansk pueblo, der klatrer op ad en svagt stigende klippegrund fra stranden.

Der er motorvej nu ... hele vejen til La Herradura, og når man drejer fra motorvejen og passerer gennem en rundkørsel mod La Herradura, befinder man sig på den gamle hovedvej, som har en frakørsel ind til byen. Hold til højre hele vejen ind ... og en, to tre ... så kan man se stranden.

Den smukke strandpromenade, Paseo Marítimo de Andrés Segovia, deler stranden fra byen og har adskillige restauranter placeret side om side. Det er også på paseo’en, at man finder turistkontoret. Det ligger ca. midt på strandpromenaden i en lille fritstående kiosklignende bygning ... skråt overfor ”Chiringuito La Sardina”, som ligger direkte på stranden og er opkaldt efter de friskfangede, grillede sardiner som dagligt serveres der. Der findes adskillige chiringuitos, eller strandbarer og flere vandsportsklubber langs stranden.

La Herradura har to campingpladser, flere hostaller samt to hoteller; det firstjernede ”Los Fenicios” og det trestjernede ”Almijara”.

Punta de la Mona-Cerro Gordo
Området er det perfekte feriested for vandhunde, da der er mange muligheder for svømning og solbadning - med eller uden tøj - samt vandsport af forskellig art.

Hvis vi starter på østsiden af bugten højt oppe ved udsigtspunktet Punta de la Mona, så var det her på denne enorme nåletræsbeklædte klippe, de første feriehuse blev bygget i 1950’erne. Siden da er hele klippen mere eller mindre blevet bebygget med ferielejligheder og luksus urbanización’er ... hele vejen op til fyrtårnet på toppen. Hvis vi kigger ned mod øst oppe fra toppen, så ses den imponerende nye lystbådehavn, Marina del Este, i en beskyttet vig med den ganske lille ... men meget populære strand, Los Berengueles, ved siden af. Her er vandsport og scuba diving populært p.g.a. det klare vand og det rigt varierede undersøiske liv. Lystbådehavnen er meget besøgt, specielt om sommeren, p.g.a. af sine restauranter, barer og butikker.

For kun 50 år siden blev hele klippeplateauet solgt for kun en halv million pesetas (3.000 euro), men i dag er Punta de la Mona et af de mest eksklusive områder at leve i, og huspriserne stiger stadig der. De gamle villaer er meget store og ligger diskret i lukkede haver med automatiske porte, mens de nyere bygninger enten er lejlighedskomplekser eller ”pueblo-agtige” urbanización’er.

Det meste af kysten rundt om Punta de la Mona er det praktisk taget umuligt at komme til p.g.a. de stejle klippesider og det meget dybe vand, men her findes også undersøiske huler, som er en af de lokale dykkerattraktioner.

For enden af La Herradura stranden mod vest findes en campingplads, et dykkercenter, et par hostaller samt nogle få restauranter og en endnu større klippeformation end mod øst; nemlig Cerro Gordo.

Det meste af Cerro Gordo er nationalpark og dermed beskyttet mod videre byggeri. Der er dog et stort projekt undervejs, som kommer til at indeholde hotel, sportsfaciliteter, butikker samt luksusboliger. Den nemmeste måde at nå toppen og udsigtpunktet ved Cerro Gordo er at køre ud af byen mod Málaga ad den gamle hovedvej. Lige før Tunellen ”Cerro Gordo” drejes fra mod højre og to km senere kan man parkere på toppen af Cerro Gordo ved en lille restaurant og nyde en åndeløs smuk udsigt ned over ”hestesko-bugten”. Her finders også en afmærket sti, der fører til det gamle udsigtstårn, hvor den mest fantastiske udsigt på hele Costa Tropical er belønningen for de fysiske strabadser.

Fra restauranten på toppen kan man følge skiltet mod Playa Cantarriján og stille og roligt følge vejen, der snor sig ned til naturiststranden, som ligger fuldstændig isoleret ... men som er utrolig populær om sommeren. Stranden er officielt udnævnt til nudiststrand af byrådet, men der findes også påklædte badegæster ... så lad ikke en eventuel generthed forhindre et besøg på stranden, som også har en lille restaurant.

Når man først er nået hertil vestsiden af Cerro Gordo, så er resten af kyststrækningen herfra og hele vejen til Maro, udenfor Nerja, beskyttet område ... både maritimt og på land. Der ses næsten ingen bygninger, kun udkigstårne og lejlighedsvis et gammelt landhus i klippelandskabet. Det er specielt her, du kan spejde efter jomfuelige strande ... med picnickurven i den ene hånd og den udkårne i den anden.

Dorte Holm Jensen

Playa de Berengueles
Lille sandstrand ved siden af Marina del Este.
Meget populært område for vandsport fra marinaen.
Der findes en strandbar.

Playa de La Herradura
2 km lang og 40 m bred sandstrand i den hesteskoformede bugt.
Stranden er aldrig overfyldt … ikke engang om sommeren.
Faciliteter for handicappede, Redningsteam, Toiletter, brusere
Røde Kors, udlejning af vandsportsudstyr, parasol-ler og hængekøjer .
Stranden ligger i La Herradura by og har masser af restauranter, strandbarer og flere vandsportsklubber.

Playa de Cantarriján
Stranden er den sidste strand i Granada provinsen og officielt
udnævnt til nudiststrand af byrådet. 
Der findes adskillige små vige med ca. 340 meters strandlængde.
Der findes brusere, parasoller og hængekøjer samt udlejning af vandsports-udstyr.


Den Hestesko-formede strand i La Herradura...set fra udsigtspunktet Cerro Gordo.
Den Hestesko-formede strand i La Herradura...set fra udsigtspunktet Cerro Gordo.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga