Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Mijas har fået bjerget tilbage
Skrevet af Solkysten
Bjerget over Mijas har tre grimme ar.
To er grusgrave, og det tredje stammer fra brandkatastrofen i 2001, hvor en stor del af bjergets skov gik op i røg og flammer.

I virkeligheden er alle ar under heling, og i dag er Sierra Blanca atter blevet et særdeles attraktivt mål for en lang fodtur, efter at der tilmed er kommet vejskilte op på bjergstierne.

For nogle måneder siden blev den første grusgrav leveret tilbage til kommunen af koncessionshaveren. ”Los Arenales” er sat i fin stand med 7500 nyplantede træer og 12.000 buske, som med tiden skal skjule det gabende hvide hul i bjerget, der er resultatet af tre årtiers grusudvinding. Indtil de nye væksters rødder får rigtig fat i undergrunden og kan klare sig selv, hjælpes de på vej med kunstvanding.

Om ti år vil den restaurerede grusgrav ikke være til at skelne på afstand, forsikrer koncessionshaveren ”Financiera y Minera” der for første gang i Andalusien har leveret en grusgrav af denne type tilbage i perfekt stand, forberedt som ny skovpark til glæde for de lokale indbyggere.

Foreløbig kan ekskursionister køre igennem den gamle grusgrav. En km længere fremme ligger der en lille ”rundkørsel”, hvor bilen kan efterlades. (Vi snakker om en uasfalteret skovvej, men med forsigtighed kan man godt passere i personbil.)

I rundkørslen kan man gå op over bjerget og – et par km. fremme – vælge mellem den indre vej rundt om bjerget, eller den nye brandvej på bjergets yderside. Sidstnævnte kan stærkt anbefales på grund af de fantastiske udsigter over havet.

Det mest opmuntrende er synet af skoven, som spontant har helbredt sig selv på en måde, forstvæsenet ikke turde drømme om i 2001. Ved man det ikke, er det svært at tro på, bålet var i stand til at oplyse nattehimlen over Mijas for seks år siden.

På nyanlagte og godt afmærkede stier kommer vandringsmanden helt op til toppen, hvis fodtøjet og benene holder til det.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - September 2007
Solkysten - September 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga