Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Vi glæder os som små børn
Skrevet af Solkysten
Der skrives endnu et kapitel til den danske Costa del Sol-historie når Thomas Helmig og hans ni mand store band gæster kysten den sidste lørdag i måneden.
Det er smukke omgivelser, der venter en af tidens bedst sælgende kunstnere og et af dansk pops absolut største navne gennem 20 år, når han skal give sin første koncert i Spanien.

- Efter 70 koncerter i sportshaller og på danske græsplæner glæder vi os som små børn til at afslutte vores turné i det spanske. Det bliver fantastisk og meget anderledes, siger Thomas Helmig i et dugfrisk interview til Solkysten og fortsætter:

- Musikken bliver en anden når man flytter den. Publikummet og omgivelserne er anderledes. Intet er længere rutine, og adrealinen vil helt sikkert pumpe i os, når vi går på scenen i Fuengirola.

Og netop Sydspanien har han et specielt forhold til. - Det er mit andet hjem. For 14 år siden blev jeg for første gang inviteret til Cómpeta af min tidligere manager, og siden har jeg været flittig gæst. Igennem en årrække overvejede vi seriøst at købe hus i bjergene øst for Málaga. Den drøm gik så i opfyldelse for et par år siden, da vi endelig fandt drømmehuset i Canillas de Aceituno, forklarer Helmig. Og når han siger “vi”, mener han sig selv, hustruen Renée Toft Simonsen og deres børn.

Året i Spanien
Thomas Helmigs seneste album “Herfra” er faktisk skrevet i det sydspanske. Og albummet er sågar også indspillet her.

Historien går på, at familien Helmig-Toft Simonsen for to år siden besluttede sig for at tage et sabatår i Canillas de Aceituno. Ellers rettere sagt; det skulle have været et sabatår.

- Spanien er en ren inspirationskilde for mig både musikalsk og livstilsmæssigt. Vi havde knap slået os ned, før nye melodier begyndte at komme frem i mit indre øre. Senere kom der ord på melodierne, og for første gang i 16 år var det ikke engelske ord der kom ud af munden på mig. Det var danske. Jeg tænkte bare, at tiden var inde til at synge på dansk igen, forklarer den danske musiker, der har mange gode minder fra året i Axarquia.

- Vi havde en god dagligdag. Renée og jeg fulgte børnene i skole, tog en kop kaffe på plaza’en, hvorefter hun trak sig tilbage til sit arbejdsværelse, og jeg tog til mit lille musikstudie lige uden for landsbyen.
Senere mødtes vi ved frokosttid. Vi havde tid til hinanden, til børnene og rent arbejdsmæssigt var vi produktive, fortæller Helmig med tanke på sin produktion af albummet “Herfra” og Reneé Toft Simonsens udgivelse af børnebøgerne “Karla” og starten på voksenromanen “Tirsdag formiddag” som snart udgives i Danmark.

- Det var alletiders år, som vi gerne gør om igen. Specielt vores børns evne til at falde til og lære sproget imponerede mig. Når vi idag er i Canillas de Aceituno på ferie, ser vi dem knap, for de er sammen med vennerne. Og når vi skal hjem er de ikke ubetinget glade. Sådan har jeg det også selv. Vi har fået gode venner i Spanien. Det er blevet vores andet hjem, fortæller Thomas Helmig.

Spanske inspiration
Spanien har i høj grad sat sit præg på Thomas Helmig - privat som musikalsk.
I 2004 udgav han albummet “El Camino” med bl.a. nummeret “Your Frozen Heart”, som er stærkt inspireret af Sevilla-gruppen Triana’s hit “Frialdad”.

- Renheden i spansk pop har inspireret mig, og til tider hyggespiller jeg lidt med bandet “Vino y Pasas” fra Cómpeta. Sammen besluttede vi os for at eksperimentere med nummeret “Frialdad”, og det kom der faktisk noget fornuftigt ud af. Halvdelen af albummet “El Camino” skrev jeg i Spanien, og da jeg havde skrevet “Your Frozen Heart” med gruppen fra Cómpeta, fik albummet en spansk titel, forklarer Helmig og fortsætter: - I Spanien finder jeg god ro. Når tiden nærmer sig, hvor et album skal gøres færdigt, ta’r jeg altid 14 dage alene afsted til huset i Canillas. Dér har jeg roen, mit lille studie og inspirationen.

Koncerttid
Thomas Helmig og band glæder sig til at betræde Castillo Sohails ældgamle sten den 29. september. Det kan man både se og høre på ham, som snakken skrider frem.
- Vi får tid til at komme i studiet nogle gange inden vi skal afsted, så publikum får noget helt specielt fra os den dag. Vinterens og sommerens koncerter har kørt meget på numrene fra “Herfra”, og det album vil også være stammen i koncerten i Fuengirola. Men vi vil også levere de største af de engelske hits. Og så har jeg jo aldrig givet et nummer på spansk. Måske bli’r det på Castillo Sohail... Man skal aldrig sige aldrig, slutter Helmig.

Henrik S. Andersen

Vind back-stage card

Nu får du muligheden for at komme helt tæt på Thomas Helmig & band.
Solkysten og Radio Solkysten sætter to back-stage cards på højkant.
For at kunne deltage i konkurrencen skal du have købt billet til koncerten og svare på de spørgsmål der stilles på Radio Solkysten i fredags-programmet “JukeBoxen”. Det første af ialt tre spørgsmål kommer fredag den 7. september.

Helmig og Radio Solkysten

Få Thomas Helmigs egen beretning om karrieren, tiden i Spanien, forventningens glæde til koncerten i Fuengirola og meget, meget mere.
Helmig er gæst i “JukeBoxen” på Radio Solkysten fredag den 14. september kl 15.00.

Slaget om Castillo Sohail

Siden middelalderen har Fuengirola været en vigtig handelsstad.
I 1810 var Spanien besat af Frankrig, som også havde erobret Castillo Sohail, et strategisk godt punkt ved indsejlingen til Fuengirola og Málaga. Da de spanske partisaner, som ganske vist var franskmændene underlegne, begyndte at gøre oprør, blev lidt over 100 polske tropper sendt til Fuengirola for at hjælpe deres allierede.

I oktober 1810 besluttede den engelske flåde på Gibraltar at gå til angreb på Málaga. Man så Fuengirolas kyststrækning som en vigtig milepæl, før det angørende angreb skulle sættes ind. De engelske tropper fik hjælp af spanske oprørere og kunne således mønstre i alt 1200 mand, men de mødte uventet hård modstand fra de godt 300 polske og franske soldater, der forsvarede Castillo Sohail. Efter et døgns kamp måtte den engelske flåde trække sig tilbage mod La Cala de Mijas, hvor den lagde til.

Den polske hærleder lod de sårede soldater blive tilbage på borgen, og med kun 130 mand
iværksatte han et overraskelsesangreb på englænderne, som på det tidspunkt udgjorde ca. 1000 mand. I ly af natten gik de til angreb, og den engelske flåde forsøgte at flygte. Alt gik så hurtigt, at de måtte efterlade flere af deres artilleriposter. Dem var de polsk-franske tropper hurtige til at få aktiveret og bombaderede løs mod de flygtende englændere.

Den engelske admiral, Lord Blayney, blev taget til fange af polakkerne, og hans sabel hænger i dag på våbenmuseet i Krakow.

Overnatning nær Castillo Sohail

Kommer du langvejs fra, eller har du ikke lyst til at køre hjem i nattens mulm og mørke efter koncerten?
Er du klog nok til ikke at køre efter et par øl eller tre?

Der er mange grunde til at lade bilen stå hjemme og tage en taxa - eller tage imod Ruta Solars tilbud på overnatning nær Castillo Sohail.

Har du familie, venner eller bekendte i Danmark som pusler med tanken om at tage turen sydpå for at overvære koncerten og samtidig få lidt ferie?

Hør mere om Ruta Solars tilbud på fly, hotel og koncertbillet. Ruta Solar kontaktes på:
fuengirola@rutasolar.com og på telefon 952 479 954

Her køber du billet

Fuengirola-Los Boliches:
Annis Vitalshop
Club Danés (DSS)
Favoritten
Lonnie Christiansen
Mazzu
Muebles Daneses
Pan y Pasteles
Restaurant Lucia
Ruta Solar
Solkystens redaktion
UniOptica
Centro Idea:
Hair Salon
Kaas & Kirkemann
Vitamina
Arroyo de la Miel:
Candy
Kazzi
Torre del Mar: Cocina Invita
Almuñecar: Delta Service
Estepona: First Car Group
Elviria: Annis Vitalshop
Gibraltar: Jyske Bank
Nerja: Annis Vitalshop

Og på www.solkysten.net

Billetter koster 50 euro, og sidste salgsdag er onsdag den 26. september. Derefter kan
billetter kun købes direkte hos Lonnie Christiansen på telefon 653 844 154.
Billetter sælges også ved indgangen på koncertdagen fra kl. 19 til 100 euro.
Der er kun ståpladser til koncerten men det er tilladt at tage en klap-stol eller lignende med hvis man gerne vil sidde ned.
Der er god plads på koncertpladsen.


Thomas Helmig og band har optrådt for fulde huse i Danmark sommeren over. Nu kan de for første gang opleves på Costa del Sol.
Thomas Helmig og band har optrådt for fulde huse i Danmark sommeren over. Nu kan de for første gang opleves på Costa del Sol.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - September 2007
Solkysten - September 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga