Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Nomi og Tom havde en gæstehytte...men nu er der ikke rigtig plads til gædterne mere, da hytten er forvandlet til
Nomi og Tom havde en gæstehytte...men nu er der ikke rigtig plads til gædterne mere, da hytten er forvandlet til
Jeg kan ikke li’ det grimme
Skrevet af Solkysten
Nomi Wilkens, som netop har rundet de 50, begyndte at male for seks–syv år siden, da hun og hendes mand, Tom Sørensen fra Simzar Estates solgte deres del af Muebles Daneses til deres partnere gennem mange år, fordi de havde lyst til forandring.
- Jeg er oprindelig uddannet reklametegner, fortæller Nomi, som arbejdede på en avis i Kolding og et reklamebureau i Vejle, før skæbnen i 1984 bragte hende til Costa del sol.

- Jeg har altid haft lyst til at male, siger hun, - men har ikke rigtigt kunnet finde tiden. Så da vi solgte vores del af Muebles Daneses og børnene var blevet større, viste der sig pludselig en åbning for maleriet, som jeg selvfølgelig tog imod med kyshånd.

I dag arbejder Nomi halvtids i Simzar Estates, men torsdag og fredag står der ”maleri” på skemaet.
- Jeg har selvfølgelig også weekenden, siger Nomi, - men da vil jeg gerne være sammen med familien.
Nomi og Tom har to børn; sønnen Marc på 22 og datteren Bianca på 20 år. Familien er dog skrænket lidt ind, idet Bianca har studeret i Danmark i fire år, og nu arbejder for Vero Moda i Kolding.

- Jeg savner hende frygteligt, indrømmer Nomi, - men hun har det godt og har en rigtig sød kæreste, - jeg ved jo godt, at børn bare er til låns... De må leve deres eget liv.

Sønnen Marc bor heldigvis stadig hjemme og er i gang med en karriere som professionel golfspiller.

Inspiration og farvevalg
Nomi og Tom har en lille bjælkehytte som gæstehus på deres grund, faktisk må det rettes til ”havde” en gæstehytte, for der er ikke rigtig plads til gæsterne mere, nu hvor Nomis malergrej og malerier synes at fylde hele hytten.

- Jeg ønsker mig et stort lyst atelier med ovenlys, siger Nomi, - men indtil videre må jeg klare mig med hytten.

Det ser ud som om Nomi klarer sig særdeles fint, hvis man skal dømme ud fra de mange farveglade, dekorative billeder, der lever rundt omkring i hytten. Ordet ”dekorativt” synes at ramme noget centralt i Nomis kreative udfoldelse og i hendes tankeverden.

- Jeg kan ikke li’ at se på noget grimt, siger hun, der er nok af grimme ting i verden, - men på den anden side set oplever jeg, at der er noget ”knap så fint” over at male dekorativt ... som om kunst og dekorativt bliver betragtet som modsætninger... Jeg vil gerne lave noget, der er spændende at kigge på ... noget enkelt ... men jeg fokuserer altid på det positive. Med den kærlighed jeg har til livet og maleriet, er det faktisk svært for mig ikke at putte et hjerte ind i billedet.

Nomi inspireres af mange forskellige ting. Det kan være en flot iscenesætning af en koncert, en farvesammensætning eller en modereportage i et blad.

- Min optagethed af farver forandrer sig hele tiden, siger hun. – For tre-fire år siden malede jeg meget med beige og lyse farver, så havde jeg en periode med sort og sølv ... og nu er jeg helt betaget af lys grøn og havets blå.

Næstekærlighed
Nomi hører ofte musik, imens hun maler, eller også kører fjernsynet med MTV og pludselig bliver hun inspireret af en sangtekst eller en bestemt stemning.
- Jeg har altid været meget interesseret i musik, sang og dans, siger hun, - og derfor putter jeg ofte tekster ind i mine billeder.

Nomis malerier er meget forskellige, og det er de, fordi hun er så nysgerrig og eksperimenterer med forskellige teknikker og materialer.

- Jeg bruger pensel, siger hun, - men primært til at male en bundfarve på lærredet. Derefter bruger jeg mest spartel, klud, svamp eller hænderne for at skabe spænding, forskellige strukturer og relief i billedet ... ligesom jeg ofte bruger sand i malingen.

Når det handler om livssyn betragter Nomi sig selv som troende.
- Jeg har behov for at tro på at nogen, eller noget, holder hånden over mine børn og kære... Jeg tror på næstekærlighed... Det ville være skønt hvis alle bare kunne vise lidt mere næstekærlighed... Det er ærgeligt, at der skal være så stor forskel på rig og fattig. Der er resourcer nok i verden, til at alle skulle kunne have det godt.

På spørgsmålet om hvad lykke er, svarer Nomi; - Lykken kan jo være mange ting, men gensynsglæden, og det kram man får f.eks i lufthavnen af Bianca, Marc og Tom, hvis man har været ude at rejse, det er I hvert fald lykken.

Nomi kan ikke lide at give sine billeder navne.

- Det er som om, der så allerede er lagt en mening eller en fortolkning ind i det, siger hun, - jeg vil hellere have, at folk oplever det ucensureret og selv finder betydningen. Når jeg giver dem navne alligevel, så er det af praktiske grunde, når jeg udstiller.

Og det gør Nomi, udstiller, fra tirsdag den 9. oktober i Danske bank i Centro Idea. Der er naturligvis lidt mundgodt til ferninseringen, som starter kl. 16.00

Dorte Holm Jensen
Fotos: Natascha Berg Madsen m.fl.


Nomi bruger mest spartel, klud, svamp, pap eller hænderne til at skabe spænding og reliefvirkninger i sine billeder.
Nomi bruger mest spartel, klud, svamp, pap eller hænderne til at skabe spænding og reliefvirkninger i sine billeder.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2007
Solkysten - Oktober 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga