Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Lars og Lotte (nr. 2 & 3 fra venstre) sammen med en god håndfuld af deres personale.
Lars og Lotte (nr. 2 & 3 fra venstre) sammen med en god håndfuld af deres personale.
Muebles Daneses har rundet 25 år
Skrevet af Solkysten
Parret bag møbelforretningen, Lotte Stackelies og Lars Sørensen fortæller at flere af deres medarbejdere har været med fra starten.
- Med årene har personalet lært, at vejen til succes er at give kunden en personlig betjening samt en god service - og ikke mindst at levering sker på det tidspunkt, man på forhånd har aftalt med kunden.
- Vi har lagt megen energi i at lære vores spanske personale, hvad vi forstår ved ”personlig betjening”, fortæller Lotte. – Vi har lært dem, at kunderne modtages med et venligt ”velkommen”... og vigtigst af alt; øjenkontakt!

- Vi både leverer og monterer, supplerer Lars, - og du må gerne skrive at ”cheferne” er i butikken hver dag ... og at vi er dem, der arbejder mest! Vi er sjældent hjemme før ved halvni-tiden om aftenen.

Tilbageblik
48-årige Lars Sørensen og hans kone, Lotte Stackelies på 45 år, kom til Spanien i 1988 for at hjælpe til med Muebles Daneses, som Lars’ far startede i 1982 på bare 100 kvm i Los Boliches sammen med Lars’ bror og svigerinde, Tom og Nomi. Da Søren Sørensen var primus motor for opførelsen af Centro Idea på Ctra. de Mijas, rykkede hele familiedynastiet ind i 2000 kvm nye lokaler i det nye center med deres danske møbelforretning.

Da Lars og Lotte kom til Spanien, var det deres intention at blive et par år ... men nu, 18 år senere, er de her stadig ... omend flere ting har ændret sig undervejs. For seks år siden overtog Lars og Lotte nemlig hele forretningen, da Tom og Nomi gerne ville prøve kræfter med andre ting. For et par år siden lukkede de afdelingen i Torre del Mar, som de havde haft i 13 år ... og for et år siden flyttede de Muebles Daneses ud af Centro Idea og ca. en km længere ned ad Mijas-vejen.

“Gamle” kunder
I september fejrede de så 25 års jubilæum for Muebles Daneses og samtidigt 1-års fødselsdag på den nye adresse, dels med åbent hus arrangement og dels i form af sponsoreringen af et “after-party” ved Thomas Helmig koncerten.

Flytningen fra Centro Idea betød ikke kun en adresseændring, den indebar også en indskrænkning af kvadratmeterpladsen fra 2.000 kvm til 700.

- Vi havde ønsket os en mindre butik i flere år, smiler Lotte, - men det er ikke let. Når der kommer en mangeårig kunde og spørger efter noget, som vi ikke har mere ... tja, så ender det jo med, at vi bestiller det hjem alligevel... Vi fik en mindre butik, men nu har vi så til gengæld to store lagre ude i byen.
Og Lotte og Lars har mange ”gamle” kunder.

- Vi har kunder som kom i en alder, hvor de købte villa, som vi møblerede, fortæller Lotte, - og nu oplever vi, at de sælger huset, fordi de er blevet ældre og hellere vil have en lejlighed eller en mindre bolig ... og nu møblerer vi så igen.

Men Muebles Daneses har også fået en ny kundekreds efter flytningen.
- Vi får faktisk flere og flere spanske kunder, fortæller parret, som er enige i at spanierne kommer nu, fordi butikken ikke længere ligger i et dansk center.

- Spanierne køber børnemøbler som aldrig før, siger Lotte, som ikke synes, der er noget mærkeligt ved det. – Spanierne bruger enorme summer på deres børn, siger hun, - du behøver bare at se, hvordan børnene er klædt, når de går tur med familien; der er ingen smalle steder, når det gælder børnene.
Resten af kundekredsen består primært af skandinaver, englændere, tyskere og irlændere.

Udvalg og indretning
Muebles Daneses’ 700 kvm er lyse og indbydende og fyldt med 90 pct. dansk design opdelt efter "shop-in-shop" princippet, hvilket vil sige en afdeling for udemøbler, børnemøbler, boxmadrasser, stuer, dekoration, brugskunst o.s.v.

- Her skal kunderne kunne hente inspiration til boligen, ikke kun møbler, men også til valg af gryder, tallerkener og bestik, fortæller Lars og fortsætter: - Det er vores forretningskoncept, at i Muebles Daneses skal man altid kunne finde et stort udvalg af design- og kvalitetsmøbler til fornuftige priser.
Man kan også få en ”total-løsning”, hvilket er Lottes domæne; hun tager sig af store opgaver, såsom at møblere et helt hus eller en lejlighed fra bunden med alt, hvad det indebærer af tilbehør.

Privat
Både Lars og Lotte kommer oprindeligt fra Kolding, selv om de boede i Odense lige før enkeltbilletten gik til Costa del Sol. I dag bor de landligt – fem km fra kysten. Parret har to børn, som er vokset op i Spaninen; Sebastian på 21 år, som i dag studerer i Danmark og Stephanie på 18, som er på vej til en uddannelse i Barcelona.

Parret har sommerhus i Sønderjylland, hvor de elsker at være om sommeren.
- Vi har efterhånden sådan et godt personale, at det ikke er noget problem at være væk, fortæller Lotte.
Det skal da også lige tilføjes, at Muebles Daneses har fået en ny ”senior-medarbejder” som er absolut bedårende ... og som snarere skal opleves end beskrives!

Dorte Holm Jensen
Fotos: Natascha Berg Madsen


Lotte Stackelies og Lars Sørensen med deres
Lotte Stackelies og Lars Sørensen med deres "nye seniormedarbejder".
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2007
Solkysten - Oktober 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga