Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Mette Moeslund viser kampagnens sponsorerede website frem på den bærbare computer.
Mette Moeslund viser kampagnens sponsorerede website frem på den bærbare computer.
Neglepiger støtter brysterne
Skrevet af Solkysten
Hvis du i løbet af oktober passerer Plaza de la Hispanidad i Fuengirola, vil du se en stor lyserød sløjfe i vinduet hos Mette Moeslunds Hair, Nails & Make Up klinik...
Det er denne sløjfe, det hele handler om.

Hvert år i oktober samles der ind til ”støt brysterne”. I år føjer der sig dog endnu en indtægtskilde til ... takket være Mette Moeslund og hendes kollega, Camilla Vasengen, som har et neglestudio i København.

Det hele startede ved neglebordet, hvor Mette sad og designede neglepynt med diverse glimmer. Her poppede ideen om brystkræftsløjfen op; brystkræftsløjfen - lavet af lyserøde similisten. Det blev den spæde start på det, der i dag er blevet til neglepigernes landsdækkende kampagne og indsamling til bekæmpelse af brystkræft.

- Det er ganske populært blandt danske kvinder at få prydet neglene med farvestrålende sten, siger Mette. - Kropdekorationer er som regel forbundet med forfængelighed, men i denne måned kan kvinder (og negleinteresserede mænd) få pyntet neglene med en sløjfe af lyserøde rhinstene ... og gøre det med god samvittighed, fordi de støtter kampen mod brystkræft.

- Som negleteknikere arbejder vi i en kvindebranche, siger Mette. - Mange af vores kunder har selv oplevet at have brystkræft eller har haft det på tæt hold. Derfor ved vi, at der er mange, som gerne vil være med til at gøre en forskel.

Budskabet er enkelt: Få smukke negle og støt brysterne!

Stor opbakning
Med minderne fra dengang Mettes stedmor lå på hospitalet med brystkræft, var det nærliggende for hende at prøve at gøre en indsats for at samle penge ind til kampen mod brystkræft. For selv om Mettes stedmor klarede den, så er det ikke alle kvinder, der er lige heldige.

Veninden og kollegaen, Camilla, var hurtigt med på ideen, og sammen har de arbejdet hårdt gennem de sidste måneder for at få dette projekt op at stå. Mange mennesker er blevet kontaktet og har hjulpet dem med at formidle budskabet til de rette medier. Kræftens Bekæmpelse var naturligvis den første instans, pigerne tog kontakt til.

- Vi er glade for den positive opbakning, vi har fået og takker alle for deres hjælp, lige fra enkelte personer der har hjulpet os med deres arbejdskraft og til firmaerne som har sponsoreret kampagnen. Det har været dejligt at se hvor hjælpsomme folk har været i sådan en forbindelse. Flere blade og aviser har hjulpet med at formidle budskabet, bl. a. kvindebladet Q og Ekstrabladet.

Også kendte mennesker bakker op om projektet. Sidst i september holdt Neglepigerne således en ”Kendtes dag” i Camillas negleklinik i København, med fuld pressedækning, for at skabe interesse om kampagnen. Sangerne Kirsten Siggaard og Monique, studievært Marianne Dinesen og musiker og Drag Queen DQ fik alle smukke negle med en lyserød sløjfe på.

Som et ekstra incitament bliver der en intern konkurrence blandt negleteknikerne om, hvem der opnår det højeste indsamlede beløb. Præmierne bliver sponsoreret af blandt andet Womens World-messen, Vester Kopi, Beach Bunny Bikini fra Casmet, Mona Lise Cosmetics, Apartment no.7 og Falkenberg Sko. Negleteknikerne får desuden sponsoreret en t-shirt til kampagnen af Vero Moda.

Neglepigerne har også fået deres egen hjemmeside (www.neglepigernestotterbrysterne.dk) sponsoreret af Creativeskills. Her kan man bl.a. finde en deltagende negletekniker i sit nærområde, oplysninger om sponsorer samt information om det indsamlede beløb når kampagnen er slut.

Neglepigerne er også repræsenteret på Womens World-messen i oktober i København.

Fremtiden
- Vi håber på at få indsamlet et stort beløb til Kræften Bekæmpelse til forskning i brystkræft, så vi kan hjælpe med at nedsætte antallet af brystkræftramte kvinder i Danmark, siger Mette, som var i Danmark sidst i september for at promovere kampagnen og besøge Kræftens Bekæmpelse.

Mette har også planer om at få nogle kontakter via Kræftens Bekæmpelse, så hun kan tage ud og snakke med brystkræftpatienter, høre deres historie ... og viderebringe dem på internettet.

På længere sigt håber Mette på at kampagnen kan blive international. Om det sker allerede næste år, kan kun tiden vise.

Dorte Holm Jensen

Fotos: Natascha Berg Madsen


Det hele startede ved neglebordet, hvor Mette sad og designede neglepynt med diverse glimmerarter.
Det hele startede ved neglebordet, hvor Mette sad og designede neglepynt med diverse glimmerarter.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2007
Solkysten - Oktober 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga