Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Til kamp mod brystkræft
Skrevet af Solkysten
Jeg blev noget forbavset, da Mette Moeslund i sin frisørsalon fortalte mig, at det i dag er cirka hver tiende kvinde, der i løbet af sin liv bliver ramt af brystkræft.
Vi ta’r den lige én gang til: Hver tiende kvinde i Europa bliver ramt af brystkræft. Det er grænsende til en alvorlig folkesygdom.

Tallet lød for mig urealistisk højt, men efter bare en smule research må jeg erkende, at den er god nok. Desværre.

Endnu mere ”desværre” er det, at intet tyder på, tallet vil falde - og at man ydermere intet kan gøre for at undgå at blive ramt. Sygdommen rammer helt tilfældigt. Og uretfærdigt hver gang.

I Danmark går en veninde til en af vores medarbejdere rundt. Hun er 34 år, i god form, slank, lever sundt og er lykkeligt gift. Og ingen i hendes familie har haft kræft. Alligevel fik hun ved et tilfælde konstateret brystkræft i marts i år, og siden er fulgt et barskt forløb med operation og kemoterapi. Hun har tabt alt sit smukke lange lyse hår og har knap kræfter til at tage sig af sin lille datter. Nu venter 28 strålebehandlinger, før hun - forhåbentlig - kan erklæres rask.

Hun indgår i den barske statistik, Mette Moeslund præsenterede mig for. Derfor haster det også med at finde frem til nøglen til sygdommen - og dermed til enten at kunne vaccinere imod den eller i det mindste til mere effektivt at kunne helbrede den.

Hatten af for Mette Moeslund, der med sit ”Neglepiger støtter brysterne”-projekt, har fået en række kendte danskere med i et opsigtsvækkende projekt, der gerne skulle skrabe en masse penge sammen til forskning. Og som Solkysten-dansker kan du let være med til at støtte: Få flotte negle hos Moeslund,og du støtter Kræftens Bekæmpelse med 13 euro. Sådan!

Vi mænd kan springe neglebehandlingen over, hvis vi har lyst - og bare støtte Kræftens Bekæmpelse. Gå på nettet - eller tal med Mette om det.

Her fra Solkystens redaktion kan jeg kun opfordre til at bakke op omkring negle-projektet og – ikke mindst – håbe, at andre vil tage initiativ til lignende projekter.

I fremtiden er der jo nok at tage fat på. Og vi på Solkysten er helt indstillet på at gå aktivt med i kommende projekter. Vi vil hellere end gerne være med til at gøre en forskel!

Henrik S. Andersen
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2007
Solkysten - Oktober 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga