SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Spansk madkultur - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk





































Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Spansk madkultur
Spansk madkultur er for de fleste udlændinge ensbetydende med Paella og Sangria.

Det spanske køkken er dog langt fra den mad som man finder på restauranterne med internationalt køkken, dem som der findes en hel del af på turiststederne. Vil man have mulighed for at smage den rigtige spanske mad, så skal man finde de lokale restauranter, de restauranter som lokalbefolkningen går på.

Spansk madlavning udnytter først og fremmest den store tilgang af friske råvarer. Den sublime kvalitet af disse råvarer spiller selvfølgelig en stor rolle på hvorledes maden smager i den sidste ende. Dette er en årsag til at man ikke som i Danmark gemmer retterne i saucer. Ganske vist findes der gode gryde retter, supper og saucer i Spanien, men produkternes friskhed udnyttes på en helt anden måde, end den vi er vant til i danmark.

Oliven olien spiller sikkert den største rolle. Dette bunder i at klimaet for fremstilling er ideelt i Spanien. Man steger f.eks aldrig i smør i Spanien. Svinekød, lam og kalvekød anvendes også ofte. Og kylling er meget populært og så endda også billigt. Kyllingerne sælges ferske og med alle indvolde, hoved og ben. Men man kan få sin slagter til at ordne den for sig.

Markeder i Spanien
Langs Solkysten er der et stort udvalg af frisk markeder, hvor man kan finde lækkert kød, frisk fisk og skaldyr, samt et stort udvalg i krydderier. Hvidløg skal man heller ikke glemme når man er i Spanien.

Spanien besat...
Ligeledes finder man også et kæmpe udvalg af grøntsager og frugter, og det endda hele året rundt. Spanien' rige historie med besættelser af mange fremmede magter, har medvirket til udformningen af det spanske køkken:

Romerne indførte hvidløg, og ligeledes efterlod de sig en stor viden omkring fremstillingen af vin.

Maurernes besættelse varede i over 700 år og de introducerede bl.a. sukkerrør, sort peber, muskat, kommen og mandler. Safran begyndte man at fremstille af krokus. Maurerne plantede ligeledes de første citrontræer og bidrog også til udviklingen af søde sager.

Portugiserne har bidraget med at tilføre Spanien de søde appelsiner, som oprindeligt stammer fra Kina.

Og kartofler, tomater, paprika, majs og kakao tog Spanierne selv med hjem fra deres rejser til Amerika.
Afstemning

(86 stemmer)



Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom gerne med dine egne forslag her

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga