Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Astrid Witt har sit liv her i Spanien, men om sommeren står der Danmark på menuen.
Astrid Witt har sit liv her i Spanien, men om sommeren står der Danmark på menuen.
En kunstnerisk ildsjæl
Skrevet af Solkysten
Astrid Witt er mor til to børn og et nyt, ungt talent i billedkunstens verden.
I toppen af et hvidt hus i en urbanization tæt på Estepona skiller øverste etage sig ud fra de andre huse i området med sine store, og for et spansk hus, mange vinduer. Indendøre fanges øjet af en buste af Tin-Tin og et surrealistisk, næsten tegneserie-agtigt maleri af en karrikeret, slipseklædt mand med blå sommerfuglevinger. Der hersker en struktur i rummet, som sender signaler om at dette rum tilhører en dedikeret ildsjæl, som tager sit arbejde alvorligt... Og det gør hun, Astrid Witt, i hvis atelier, vi befinder os.
31-årige Astrid fra Ålborg har tegnet og malet, så længe hun husker, men først for to-tre år siden traf hun beslutningen om at blive professionel billedkunstner.

- Jeg begyndte at studere spansk, da jeg var 18 år, fortæller Astrid. – Jeg har altid været tiltrukket af det spanske, og i forbindelse med mit studie tog jeg til Madrid for at læse et år der, men jeg har hele tiden malet og tegnet på sidelinien.

Tiden i Madrid kom dog til at ændre Astrids liv radikalt, idet hun mødte sin nuværende spanske mand, Antonio, der. Som 25-årig blev Astrid mor til Magnus, som nu er seks år, og tre år efter kom datteren, Sigrid.

- Vi flyttede til Estepona, fordi Antonio fik job her, fortæller hun, og jeg mødte en spansk maler fra Sotogrande, Fe Rodriguez, som manglede en hjælper. Det var næsten som at være i lære. Jeg lærte at spænde lærreder op og så hvordan hele den praktiske side fungerede med gallerier, udstillinger og salg.
Efter et par år hos den spanske maler tog Astrid beslutningen om at gå den professionelle vej som billedkunstner på trods af to små børn på dengang henholdsvis et og fire år.

- Jeg insisterer på også at have et liv, siger hun. - Jeg insisterer på, at det kan lade sig gøre at være kunstner med to små børn.

En visuel poet
I dag har Astrid skabt sin arbejdsstruktur. Hun står op og kører børnene i skole, og når klokken er 10, er hun tilbage i ateliet, hvor intet får lov at forstyrre hendes skabende arbejde indtil klokken er 16 – og det er tid til at hente børnene igen.

- De spanske mødre synes sikkert, at jeg er en underlig snegl. Husmoderrollen er svær - og specielt her i Spanien, hvor moderrollen næsten er hellig.

Astrid har været i gang med at bearbejde denne problematik i maleriet ”Spaghetti and Wooden Floor” fra 2006, hvor en kvinde næsten bliver kvalt i spaghetti. Der er spaghetti overalt, hun er dækket af spaghetti, så kun det nederste af hendes ansigt og lidt af armene er synlige.

Det er sådan Astrid arbejder. Hun ser sig selv som en visuel poet, der betragter den omgivende verden og oversætter sin oplevelse til sit eget visuelle sprog.

- Jeg starter med at stille mig selv et spørgsmål, siger hun, - og den videre indre diskussion foregår så lærredet. Et billede kan sige meget mere end ord. Jeg tilstræber klarhed og enkelhed i mit billedsprog – næsten grafisk, fordi jeg gerne vil nå beskueren med det samme. I den sidste ende er det beskuerens opmærksomhed og interesse, der gør mit arbejde levende og dynamisk. Jeg maler ikke for at udforske grænser og muligheder indenfor maleriet i sig selv, jeg maler for at udtrykke noget, som giver mening, og som har relevans for andre mennesker end bare mig selv... Jeg vil gerne ændre og påvirke verden. Mine billeder skulle gerne være et indlæg i debatten, som måske kan få nogen til at stille sig selv spørgsmål.

Udstillinger
Astrid Witt havde sin debut som professionel kunstner i juni 2006, hvor hun udstillede på Ålborg Kunstpavillon på en udstilling for unge talenter. Hun havde to malerier og en skulptur i træ med på udstillingen. Samme sommer deltog hun i en fællesudstilling i Marbella og endelig i april i år fik hun to billeder med på Kunstnernes Påskeudstilling i Århus, som er en censureret udstilling.

Astrid Witt har netop været aktuel med en seperat udstilling i Århus i hele oktober måned, og desuden har hendes malerier været med i en boligreportage i Jyllandsposten.

Hun er ikke fast tilknyttet noget ”fysisk” galleri, men hun kan findes på online galleriet ”Purely Art”. Samme galleri har arrangeret en udstilling med seks internationale kunstnere i Fuengirola, hvoraf Astrid Witt er den ene. Udstillingen kan ses indtil d. 15 november i ”La Plaza” på Plaza de La Constituciòn.
Astrid Witt er repræsenteret med tre malerier; ”Made in China”, ”Apokalypse i Pink” samt ”Costa Karma”. Alle tre billeder er acryl på lærred og dugfriske fra i år.

Astrid sælger også en del af sine malerier fra sin egen hjemmeside, og i Danmark har hun sin søster, Louise, til at tage sig af malerierne, kunstforeningerne og privat salg.

Astrid Witt har sit liv her i Spanien, men om sommeren står der Danmark på menuen.
- Om sommeren er jeg i Danmark, hvor jeg har atelier i vores sommerhus ved Horsens Fjord, og jeg planlægger at holde åbent hus til efteråret... Jeg er splittet mellem to kulturer; det minimalistiske Danmark og det farverige Spanien, siger hun, - men jeg tror, at kombinationen mellem de to kulturer giver mig enegien og styrken til at udtrykke mig, som jeg gør.

Dorte Holm Jensen

På Nettet
Online galleri: www.Purelyart.eu
Astrid Witt: www.astridwitt.comTilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - November 2007
Solkysten - November 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga