SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Rejseapoteket - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Rejseapoteket
Ved at tage et lille rejseapotek med hjemmefra kan du gøre meget for at undgå, at rejsen bliver en kedelig oplevelse.

Værd at vide om Rejseapoteket på rejsen

Ved at tage et lille rejseapotek med hjemmefra kan du gøre meget for at undgå, at rejsen bliver en kedelig oplevelse

Feriedage er kostbare, og det er ærgerligt, hvis en rejse spoleres af sygdom eller utilpashed. Rejseapoteket skal sammensættes, så det passer til rejseformen, rejsemålet og dine behov.

Rejser du uden for Europas grænser, kan der være krav om vaccinationer mod en række sygdomme samt forebyggelse af malaria. Kontakt din egen læge eller Statens Serum Institut i god tid før afrejsen og fÅ oplyst, om der kræves vaccination.

Under flyrejser skal du altid opbevare din medicin i håndbagagen, da visse typer kan tage skade af kulden i flyets bagagerum. Så risikerer du heller ikke, at vigtig medicin ligger i en kuffert, der bliver forsinket eller helt forsvinder.

Smerter
Medbring hovedpinepiller som indeholder paracetamol, acetylsalicylsyre eller ibuprofen, der kan tage hovedpine, muskelsmerter og andre lette smerter.
Skal du et sted hen, hvor det frarådes at drikke vandet fra vandhanen, så medbring tabletter til at sluge og ikke brusetabletter.

Diarre
Du kan forebygge "feriemave" ved at tage kapsler eller tabletter med frysetørrede mælkesyrebakterier.
Du kan begynde kuren et par dage før afrejsen og blive ved, til ferien er slut. Tabletterne kan tygges og kan derfor også bruges til børn.

Årsagen til "feriemave" med diarre og mavekramper er ofte en lavere hygiejnisk standard. Eller den kan være mad og drikke, der indeholder andre bakterier, end vi er vant til hjemmefra. Risikoen for "feriemave" bliver mindre, hvis du undgår at drikke vand direkte fra vandhanen (kog det først eller drik mineralvand) og undgår isterninger i drinks. Du bør også være forsigtig med skaldyr, salat, uskrællet frugt og upasteuriserede mælkeprodukter (for eksempel hjemmelavet is), og du bør undgå lange ophold i svømmepølen. Hvis du på trods af disse forholdsregler alligevel fÅr diarre, er det vigtigt, at du husker at drikke rigeligt - gerne mineralvand eller kogt vand tilsat salt og sukker. Du bør holde dig til skånekost som ristet brød, kiks og revet æble. Hold dig fra mælk, men tag gerne dobbelt dosis af mælkesyretabletterne/kapslerne. Virker dette ikke, kan du bruge et stoppende middel som for eksempel indeholder loperamid. Børn må ikke få disse tabletter uden lægens anvisning. Hvis diarreen fortsætter i flere dage, eller der er blod i afføringen, skal du søge læge.

Forstoppelse
For nogen er det en uvant situation at rejse, og det kan give akut forstoppelse.
Du kan afhjælpe det med et mildt afføringsmiddel, som du dog kun må tage i en kort periode.
Forstoppelse, der skyldes kostændringer på ferien, forebygges bedst med fiberholdig kost og rigeligt med væske.
Det sidste er især vigtigt, når ferierejsen går til varme lande, hvor du sveder meget.

Halsbrand
Det kan være en god ide at medbringe tyggetabletter mod for meget mavesyre, da stærkt krydret mad eller alkohol kan give halsbrand eller sure opstød.

Graviditet og kønssygdomme
Husk din prævention. Bruger du for eksempel p-piller, så tag med til et par ekstra dage. Hjemrejsen kan jo blive forsinket. Husk også, at kondomer er det eneste præventionsmiddel, der både beskytter mod graviditet og seksuelt overførte sygdomme.
Hvis du køber kondomerne hjemmefra, er du sikker på at få en god og holdbar kvalitet.

Køresyge, søsyge og luftsyge
Lange ture i bil eller bus, sejlture og flyveture kan give transportsyge. Du kan forebygge transportsyge med tabletter. De skal tages senest en time før, de skal virke. Alle disse tabletter er mærket med en rød trekant, fordi de kan virke sløvende Ð noget ferieturens chauffør bør være særligt opmærksom på. Du kan også få et plaster mod transportsyge, men det er på recept, så det skal du tale med din læge om.

Solskoldning
Solen er en af de ting, mange af os rejser langt for at nyde. Husk en solcreme med en beskyttelsesfaktor, der passer til hudtype, Årstid og rejsemål. Vær opmærksom på, at solens stråler er kraftigere sydpå, og at vand, sand og sne reflekterer og dermed forstærker solens stråler. Beskyt børnene med en let T-shirt, en solhat og solcreme med høj beskyttelsesfaktor.
Og husk, at solens stråler er stærkest midt på dagen, hvor du bør holde dig i skyggen. Hvis du får for meget sol, kan generne lindres med et lokalbedøvende middel.

Myggestik
Myg kan holdes på afstand ved at smøre et insektafvisende middel pÅ huden. Det er især vigtigt, når man rejser i et område med malaria. Et lokalbedøvende middel kan tage kløen fra et myggestik eller stik fra andre insekter.

Sår og skrammer
Husk plaster til smårifter og forbindinger (for eksempel elastikbind og gazebind) til lidt større sår. Du kan rense såret med klorhexidin. Skal du gå meget, kan du forebygge vabler med et specielt plaster. Det kan også bruges til at aflaste trykket, hvis skaden er sket, og du har fået en vabel.

Sprøjter og kanyler
Du kan eventuelt medbringe sprøjter og kanyler, hvis du skal rejse til mere eksotiske himmelstrøg, hvor man ikke kan være sikker på den hygiejniske standard i sundhedsvæsenet. Det anbefales dog, at du først sikrer dig, at det er lovligt at indføre sprøjter og kanyler til eget brug i de lande, du skal rejse i.

Egen medicin
Får du daglig medicin, for eksempel for astma, for hjertet eller lignende, skal du huske at have det med på ferie. Hold øje med dine recepter i god tid før ferien. SÅ kan du nå at få en ny og dermed sikre dig medicin nok til hele rejsen. Tag for en sikkerheds skyld lidt ekstra medicin med - så sker der ikke noget, hvis du uventet bliver opholdt eller forsinket nogle dage.

Afstemning

(3 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga