SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Rejseforsikringen - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Rejseforsikringen
For at sikre en så vellykket rejse som muligt, er der en lang række overvejelser man bør foretage, inden man kan læne sig tilbage i flysædet.

Rejseforsikring hvordan er det nu lige det er med den - Behøves den ?

Drømmer du om at komme sydpå til varme og sol eller nordpå for at tage forskud på varmen. Nogle nøjes ikke blot med at drømme, men fører drømmen ud i livet. For at sikre en så vellykket rejse som muligt, er der en lang række overvejelser man bør foretage, inden man kan læne sig tilbage i flysædet. Blandt meget andet, rejser spørgsmålet sig om rejseforsikringer.

Hvorfor tegne en rejseforsikring?
Efterhånden er det blevet mere reglen end undtagelsen, at man bestiller rejseforsikringen sammen med rejsen, men hvorfor bør man egentlig tegne en rejseforsikring?

Spørger man de forskellige udbydere af forsikringerne, står de klar med en lang række salgsargumenter, men mere konkret,er man med en rejseforsikring sikret mod ubehagelige økonomiske overraskelser i forbindelse med ferie - det kan eksempelvis være udgifter til speciallæger på feriestedet eller økonomisk assistance ved behov for retshjælp. Et andet væsentligt dækningsområde for rejseforsikringerne, er indenfor sygdomsområdet, idet man ved sygdom har mulighed for at blive transporteret vederlagsfrit tilbage til Danmark. Her er det værd at bemærke, at når det drejer sig om generel sygdom på feriestedet, er man langt hen ad vejen dækket af familiens almindelige ulykkesforsikring og Sygesikringen. Dog giver en rejseforsikring typisk også adgang til en døgnbemandet alarmcentral med danske læger, i tilfældet af ulykker m.v.

Kan rejseforsikringen undværes?
Både ja og nej. Inden man overhovedet tegner en rejseforsikring, bør man undersøge hos sit eget forsikringsselskab, om man allerede er dækket ind gennem de eksisterende forsikringer i tilfælde af overfald og tyveri. Visse forsikringsselskaber tilbyder at tegne en tillægsforsikring, der også vil dække de uheld man vil kunne komme ud for på rejsen.

På samme måde, bør man undersøge i hvor stor udstrækning, Sygesikringen dækker ved den pågældende rejse. Således gælder Rejsesygesikringen i bl.a. Europa, Baltikum, Asien og Afrika.

Når rejsens omfang og destination tages i betragtning, vil resultatet ofte være, at en rejseforsikring udgør et godt supplement til ens eksisterende forsikringsordninger.
Man er ikke dækket af den offentlige rejsesygesikring ved studierejser, hvor der ydes tilskud, erhvervsrejser, rejser hvor der søges arbejde, kombinerede erhvervs- og ferie rejser.

Ved skolerejser bør man sikre sig at man er dækket ved henvendelse til sygesikringen inden man rejser.

Blanketter
E111 Hvis opholdet i udlandet strækker sig ud over 4 uger,
uanset om det er ferie eller studieophold, skal denne blanket udfyldes og indleveres til sygesikringen i kommunen.

E104 Hvis man påtænker at flytte til et andet EU land, kan man uden ventetid være omfattet af landets sygesikring uden ventetid. Blanketten indleveres til kommunens sygesikring.

Helbredstilstand
Hvis man lider af en kronisk lidelse, også hvis man er skrevet op til operation for en i øvrigt uskyldig lidelse, gælder der særlige regler.
Hvis ikke er helt rask, bør man derfor i god tid inden rejsen kontakte sygesikringen for at få klarhed over, om man er dækket under udlandsopholdet eller ej. Dette gælder også ved rejser udenfor Europa, hvor man inden afrejsen skal tale med forsikringsselskabet, om man er dækket.

Sygesikringen i hver kommune udleverer en brochure "Rejsesygesikringen" hvor reglerne er beskrevet i detaljer.

Sygeforsikring under udlandsrejser kan tegnes hos flere selskaber, og i visse tilfælde kan familieforsikringen udvides til at dække sygdom under rejsen.

Afstemning

(1 stemme er afgivet)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga