SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Mindre konkurrence på Malaga flyvninger - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Mærsk Air flyver mod solnedgangen
Mærsk Air flyver mod solnedgangen
Mindre konkurrence på Malaga flyvninger
Islandsk firma har købt Mærsk Air, det samme firma købte også Sterling i starten af 2005. Krone Rejser har stoppet egne flyvninger og fungerer nu som rejsebureau.
Har du hørt om Fons Eignarhaldsfelag?
Det islandske investeringsselskab har købt både Sterling og Mærsk Air, og med Krone Rejsers ophør med egne flyvninger, ser det ud til at det islandske firma sidder solidt på flyvningerne til Malaga.
Fons Eignarhaldsfelag ejer også Iceland Express.
Det er uvist hvad det betyder for billetpriserne på længere sigt, men SAS har stadig egne fly herned, ligesom det er muligt at flyve med Virgin Express.

Med købet af Mærsk Air vil der ske en sammenlægning af Mærsk Air og Sterling. Med ca. 5 mio. passagerer om året bliver Sterling Nordens største og Europas fjerdestørste lavpris-flyselskab.
Endelig godkendelse af købet af Mærsk Air afventer godkendelse fra konkurrencestyrelsen.


Mærsk Air
Prisen for Mærsk Air er ukendt, men forventes ikke være i størrelsesorden som Sterlings pris på 400 mio danske kroner. Mærsk har oplyst at salget af Mærsk Air ikke forventes at have den store indflydelse på årets resultat, men at det dog har en positiv effekt på Mærsks 2005 resultat.
Mærsk Air har haft stort driftsunderskud de fleste år, og det har til tider virket som at A.P. Møller har holdt liv i Mærsk Air af patriotiske årsager end økonomiske.
A.P. Møller fastholder ejerskabet af flyflåden, der blot leases til Sterling.

Der forventes en nedskæring i antallet af medarbejdere i forbindelse med sammenlægningen, især i administrationen, og Mærsk har lovet at hjælpe berørte medarbejdere til nye jobs.

"Pris er en afgørende faktor i dagens marked. Vi vil derfor fortsat udbyde flysæder til markedets laveste priser - og i øvrigt bygge vores service på begrebet 'value for money'.
Samtidig vil vi øge vores fokus på charter-markedet, som vil blive et mere selvstændigt forretningsområde." siger Almar Örn Hilmarsson, direktør for Sterling, der iøvrigt fortsætter som direktør i det sammenlagte selskab.

Læs Mærsks pressemeddelelse (PDF)
Læs Sterlings pressemeddelelse om Mærsk Air


Sterling
I april 2005 indgik Fons Eignarhaldsfelag købsaftale for Sterling
Bonheur ASA og Ganger Rolf ASA som hver, direkte og indirekte, ejer 50 pct. af selskabskapitalen i Sterling, har indgået en principaftale med det islandske investeringsselskab, Fons Eignarhaldsfelag hf, om salg af Sterling.
300 mio. DKK af købesummen på 400 mio. DKK skal betales ved kontraktens endelige indgåelse, og de resterende 100 mio. DKK, som garanteres af en international bank, forfalder efter tre år. Transaktionen, der ventes gennemført i april, er betinget af due dilligence og en endelig aktiekøbsaftale.
Fons er kontrolleret af de to partnere, Palmi Haraldsson og Johannes Kristinsson. De har tidligere siddet på store aktieposter i Icelandair og har siden efteråret 2004 kontrolleret Iceland Express. I øvrigt omfatter deres investeringer interesser i en række store internationale virksomheder.
”Sterling har i lang tid været optaget af behovet for konsolidering i flybranchen og har bl.a. indgået et omfattende rutesamarbejde med flyselskaberne Norwegian og Fly Nordic,” siger administrerende direktør Harald Andresen, Sterling.
”Jeg tror på, at ejerskiftet vil indebære en yderligere vitalisering og konsolidering ved, at Iceland Express tages ind i Sterling. Sterling har en stab bestående af dygtige og motiverede medarbejdere i alle led. Det er måske selskabets vigtigste fortrin. Jeg er stolt af den vilje og evne til omstillingsparathed, som er blevet udvist i en presset tid for luftfartsindustrien. Jeg vil yde mit fulde bidrag, indtil ejerskiftet er blevet endelig gennemført,” siger Harald Andresen i en meddelelse.
Harald Andresen vender efter ejerskiftet tilbage til sin stilling som direktør i det norske rederi Fred. Olsen & Co., men vil i op til fire måneder også være tilgængelig som rådgiver for de nye ejere.
Palmi Haraldsson og Johannes Kristinsson siger om aftalen, at ”rejse- og
fritidsindustrien fortsat tegner godt - ikke mindst inden for lavprissegmentet, som har et stigende antal prisbevidste rejsende. Dagens fragmenterede marked giver store muligheder for såvel nye destinationer som servicekoncepter.”
Læs Sterlings pressemeddelelse


Sponsor links
Rejseoversigten - Spanien
Rejs-Med.dk til Spanien
Klikket.dk om Spanien
Billig-Flybillet.dk
Flybilletter til Spanien
Flyrejser - Andre lande
Ferieboligudlejning og ferie i Europa


Krone Rejser
Sterling og Krone Rejser A/S, der er Danmarks syvende største rejsebureau, indgået en aftale om strategisk samarbejde. Det betyder blandt andet, at Sterling kommer til at flyve alle Krone Rejsers ”seat only”-gæster i fremtiden, og at Krone Rejser A/S vil udbyde pakkerejser til lavpris med udgangspunkt i Sterlings ruteprogram.

Krone Rejser har befløjet Malaga og transporteret danskere til Solkysten i mange år under behagelige forhold med god benplads og forplejning ombord.

Læs Sterlings pressemeddelelse om Krone Rejser


Fons Eignarhaldsfelag
Den 16. juni 2005 blev det officelt at Fons Eignarhaldsfelag ikke vandt sit bud på Lithauens flyselskab "Lithuanian Airlines" (læs mere hos TIACA)
Fons Eignarhaldsfelag er primært kendt som ejerne af www.icelandexpress.com, men mon ikke det bliver ændret lidt i fremtiden?
Sterling bevarer sit navn
Sterling bevarer sit navn
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga