Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Store terrasser og flot pool - altid en sikker vinder!
Store terrasser og flot pool - altid en sikker vinder!
Salg af boliger i spanien
Har du en bolig til salg i Spanien, så skal du være opmærksom på at markedet er drejet. Købere, der leder efter bolig i Spanien, er klar over, at det i højere grad er blevet købers marked i Spanien
Skrevet af CASA:UNA Bolig Spanien

Boliger i Spanien sælger stadig, og til gode priser. Den tidligere vækst er dog bremset op, og det spanske marked oplever en "naturalisering" eller stabilisering.


Stabilisering af markedet i det sydlige Spanien for salg af boliger
Tidligere kunne investorer købe en lejlighed "off-plan", altså på tegnebrættet, ved at betale depositum og et par afdrag på ca. kr. 50.000 - 100.000. Inden den nye bolig i Spanien stod klar, var det muligt at sælge, og score gevinsten på den fulde pris. Hvis den fulde pris var kr. 2 millioner, så er det jo ok at lave en profit på 5% på et år, svarende til kr. 100.000 i ren gevinst.

Gevinsten på de kr. 100.000 var vel at mærke på en investering på kr. 50 - 100.000 - og i mange tilfælde blev det ikke rapporteret til skattevæsenet.

Den form for investering kræver at udbuddet ikke kan følge med efterspørgslen, og det er dét som er ændret i Spanien.

I dag kan udbuddet godt følge med efterspørgslen, og vi ser derfor at køberne ønsker at købe bolig i Spanien til eget brug, både som permanent bolig og feriebolig.Salg af boliger i spanien - for sælgeren
Som sælger af en bolig betyder det, at køberne har et større udbud, og det derfor er kvalitetsboligerne med god beliggenhed, der sælges først.
Køberne tager sig god til til at finde den rigtige bolig, og selv mindre fejl eller uhensigtsmæssigheder kan betyde at køberen fravælger netop denne bolig.


Salg af boliger i spanien - for køberen
De gode boliger i Spanien sælger stadig hurtigt og til gode priser, men de mellemgode tager længere tid at sælge. Statistikken tager ikke hensyn til prisområde, by, afstand til strand, kvalitet, når der skal beregnes, hvor lang tid det nu tager at få gang i salg af sin bolig i Spanien.
Dårligt og for tæt opførte boliger, uden terrasse og udsigt sælger ikke. Disse boliger trækker ned i statistikken over, hvor hurtigt en bolig sælger.
Det skal man dog ikke lade sig narre af, for de attraktive boliger sælger stadig, ofte samme dag de kommer til salg, for mæglerne er ikke i tvivl om hvad klienterne er ude efter, og mange vedligeholder et køberkartotek, så interesserede købere bliver kontaktet med det samme en attraktiv bolig er til salg.

Hvad er en "god bolig i Spanien"?
En attraktiv bolig i Spanien er ikke meget anderledes end vi kender det fra ferieboliger i Skandinavien.
1. God beliggenhed i forhold til indkøb, restauranter og strand (evt. pool)
2. Udsigt fra boligen
3. Gode udearealer, helst terrasse med delvis overdække

Eksempel på bolig
Lejlighed i Benalmadena Costa, MalagaAfstemning

(20 stemmer)


 


Feriebolig i Spanien - Optimal indretning med sydvendt terrasse
Feriebolig i Spanien - Optimal indretning med sydvendt terrasse
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga