Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Bolig Spanien
Bolig Spanien
Bolig Spanien
Bolig Spanien - hvordan udvikler markedet sig i Spanien for køb af bolig?

Bolig Spanien
Over hele Europa er der dommedagsprofetier, er der tale om en boligboble, eller fortsætter prisstigningerne? Og hvordan påvirker det priserne ved køb af bolig i Spanien?

Nogen siger det er svært at spå - især om fremtiden...
Det spanske boligmarked er et af de mest komplekse i verden, da det hænger utrolig tæt sammen med de Nordeuropæiske boligmarkeder, og de har traditionelt set ikke fulgtes ad.
Samtidigt udvides EU, og de rige i de nye medlemslande kan kun gå efter en bolig i Spanien, hvis de vil have optimalt forhold mellem klima og infrastruktur.


Spanien og det internationale boligmarked
Internationalt set er sket en opbremsning i de vilde prisstigninger på boliger. Der er tale om en opbremsning i væksten, men altså endnu ikke i priserne. Enkelte områder har dog set prisfald, ligesom andre har set stigninger. Det svarer til, at der også er forskel i vækstraten på forskellige områder, også i opgangstider.


Kilde: www.economist.com


Spanien - ikke som de andre
De seneste år har priserne i Spanien, Costa del Sol i særdeleshed, været præget af et skævt forhold i udbud og efterspørgsel. Der har været mindre udbud end efterspørgsel, og det medfører en naturlig vækst i priserne. Investorerne har øjnet mulighed for hurtig profit ved at ride med på den bølge. Det har igen medført yderligere skævvridning af forholdet mellem udbud og efterspørgsel ved køb af bolig i Spanien.
Nu er væksten ikke som den har været, og de første, der forsvinder er investorene. Investering i bolig er nu mere interessant i Tyrkiet, Bulgarien og Thailand. Det er her de hurtige avancer er at finde.
Investorernes afgang betyder samtidigt, at balancen i udbud og efterspørgsel "snapper tilbage", for der har jo ikke været tale om en "naturlig efterspørsel" på boliger i Spanien.
I et "naturligt marked" er køberne, folk der vil have en bolig i Spanien til eget brug - enten som feriebolig eller helårsbolig.Yderligere information om Bolig Spanien
Bolig Spanien - CASA:UNA mener det er "købers marked"

 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga