Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Den første høreprøve er gratis.
Den første høreprøve er gratis.
Mobil høreklinik
Skrevet af Solkysten
For knap halvandet år siden startede Ingelise Jørgensen sin mobile høreklinik som en del af firmaet ”Tele-cpu”, der drives af hendes mand, Kim Jørgensen, der beskæftiger sig med at skaffe folk i bjergene radio-internet.
Det er altid spændende at følge op på, hvordan ”drømmen om livet under sydens palmer” holder stik, når hverdagen efter et stykke tid baner sig vej gennem de svajende palmer og det subtropiske klima.
Ingelise og hendes mand, Kim, flyttede til Torre del Mar med deres dengang 14-årige søn, Andreas, katten ”Cirkeline” og hunhunden ”Tiny”. Familien kom fra Stenmagle mellem Holbæk og Sorø.
Hvordan er det så gået?

Livet som selvstændig
Ingelise har mange års erfaring fra både hospital og privatklinik i Danmark som hospitalsteknisk assistent med speciale i audiologi, men hun har ikke været selvstændig før.

- Det er dejligt at være selvstændig, slår Ingelise fast med det samme. – Specielt sætter jeg stor pris på, at jeg ikke skal sidde i en klinik og ”vente” på kunderne. Jeg kan udnytte min tid herhjemme mellem kundebesøgene, og jeg er alligevel altid til at få fat i for kunderne på min mobiltelefon ... med mindre jeg vælger at slukke for den, hvilket jeg faktisk gør en gang imellem.

Ca. 95 pct. af Ingelises arbejde består af besøg i klienternes hjem ... kun ganske få vælger at komme hjem til hende.

- Jeg bruger ganske vist en del benzin på kundebesøg, siger Ingelise, - men til gengæld har jeg ingen udgifter til leje af klinik, og det er mit indtryk, at min specielle kundekreds, som fortrinsvis er pensionister, sætter stor pris på at få besøg i hjemmet.

På spørgsmålet om, hvordan det forretningsmæssige har udviklet sig i forhold til hendes forventninger, svarer hun; - Jeg synes, det er gået rigtig godt. Det er klart, at der er nogle ting, jeg ikke havde forudset ... men så må man jo bare tage bestik af den nye situation og indrette sig efter det. F.eks. gik det virkelig godt det første halve år, og så ... bom blev der meget, meget stille fra foråret af. Jeg havde ikke gjort mig klart, hvor mange trækfugle der rent faktisk er blandt mine potentielle kunder, og trækfuglene tager jo som bekendt til Danmark i flere måneder hver sommer. Det er ikke noget problem, nu når jeg ved det. Så handler det bare om at tænke ”okay ... min branche er altså sæsonbetonet” og så sætte kursen efter det. Jeg synes bestemt ikke, det er en dårlig ting at køre på lavt blus om sommeren i Spanien ... tværtimod!

Det daglige arbejde
Ingelises indledende arbejde består altid af en høreprøve, som er gratis.
- Jeg kører ud til klienten og foretager en gratis høreprøve, og derfra snakker vi så om, hvorvidt og hvordan jeg kan hjælpe dem, fortæller Ingelise.

Hvis kunden har brug for et høreapparat, så tager Ingelise et aftryk af øret og leverer personligt det individuelt tilpassede høreapparat til kunden efter to til fire uger. Kunden får så tre måneders gratis opfølgningsbesøg efter behov. Der betales 10 pct. i depositum ved bestillingen, som ikke refunderes hvis kunden fortryder.

- Jeg har oplevet én gang, at en kunde fortrød, men det var ret specielt. Normalt når personer med et høretab endelig prøver et høreapparat, er de oftest overraskede over at opleve, hvor meget der er mistet. Min personlige erfaring gennem mit arbejde har været, at langt de fleste, der kommer i gang med at bruge høreapparat, oplever så stor en forbedring af deres livskvalitet, at det er svært at beskrive med ord, fortæller Ingelise og fortsætter; - Selvfølgelig hjælper jeg klienten med at blive tryg ved apparatet og vide, hvordan det fungerer. For mange kræver det tid at vænne sig til, hvor støjende verden er med et høreapparat.

Ingelise yder to års garanti på sine høreapparater, som koster fra 650 euro og op til ca. 1367 euro. De er naturligvis alle digitale, og der er 14 dages returret på apparaterne.

Status
Det vigtigste for Ingelise, da de kom til Spanien, var naturligvis hvordan hendes søn ville trives.
- Jeg synes, det er gået godt, siger hun. – Ganske vist måtte Andreas gå 3.ESO om, men det er kun, hvad man må forvente, når man tager sprogbarrieren i betragtning. Nu taler han spansk, og det ser ud til, at han klarer sig meget bedre i skolen i år.

Som det ofte hænder for nordeuropæiske tilflytterfamilier, så har familien Jørgensen fået endnu et lille firbenet familiemedlem ... nemlig hunden ”Lady”. Ingelise opdagede en hund, der sad i et bur i en dyreforretning, hvilket virkelig forargede hende.

- Jeg gik simpelthen ind i butikken og fortalte dem på mit ubehjælpsomme baby-spansk, at hunde havde brug for kærtegn og kontakt, fortæller Ingelise, - men det havde absolut ingen effekt! Så måtte jeg ”lade” som om, jeg var interesseret i at købe hunden, for at få dem til at vende åbningen af buret væk fra butiksruden, så jeg kunne komme til at røre ved den. Hunden sad jo bare apatisk og trist hen.
Det lykkedes Ingelise at komme forbi butikken næsten hver dag i flere uger og se til hunden, under påskud af at hun måske gerne ville købe den. Kim sagde konsekvent ”Nej, ikke flere hunde til familien Jørgensen” ... men efter få uger flyttede Lady ind.

- Jeg ved da godt, siger Ingelise, - at dagen efter sidder der en anden lille hund i buret .... men hvad kan du gøre?

Selvfølgelig er der mange ting, du skal vænne dig til i et nyt land, men alt i alt er jeg godt tilfreds med at bo her ... jeg elsker klimaet.

Dorte Holm Jensen
Fotos: Poul Frey Skøtt

Har du en kommentar til artiklen? Skriv til dorteholm57@hotmail.com
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Januar 2006
Solkysten - Januar 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga