Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
La alegría de vivir (Glæden ved at leve).
La alegría de vivir (Glæden ved at leve).
Picasso fejres
Skrevet af Solkysten
Den 25. oktober er det 125 år siden, det 20. århundredes sikkert mest kendte kunstner Pablo Picasso fødtes i Málaga.
Optakten til det halvrunde jubilæum er de kommende måneders store særudstilling ”Los Picassos de Antibes”, som 13. marts til 11. juni liver op på væggene i Museo Picasso Málaga.

Det franske Picasso-museum i Antibes har for første gang udlånt kunstnerens værker, der blev til i de på en gang glade og vanskelige efterkrigsår. I 1946 fik Picasso stillet en af de store sale på Grimaldi-slottet til rådighed som atelier. ”Her har jeg ikke blot i sinde at male for mig selv. Jeg vil dekorere stedet,” udbrød den entusiastiske kunstner og gik i gang med produktionen af malerier, tegninger, grafik, skulpturer og keramik, der senere kom til at danne grundlag for Frankrigs første Picasso-museum – officielt indviet i 1966. Antibes-museet er i år lukket for ombygning, og de 73 værker som kommer til Málaga udgør næsten hele museets samling.

Nogle af materialerne er fattige – der var ikke råd til andet – men tonen er glad og optimistisk efter nazismens nederlag. Udstillingen rummer berømte værker som vægmalerierne ”Glæden ved at leve” og ”Pindsvine-spiseren”, begge fra 1946. Der er også tidligere værker som skulpturen ”Kvindehoved med opsat hår” fra 1932. Efter Málaga skal Antibes-udstillingen til Barcelona, Italien og Tyskland.

Sideløbende med Antibes-udstillingen vises den polske fotograf Michel Simas billeder af málagakunstnereren ved arbejdet i Grimaldi-slottet.

Statue
Málaga kommune har også i sinde at markere 125-året. Borgmester Francisco de la Torre har bestilt en statue, som skal pryde Plaza de la Merced foran fødehjemsmuseet. Skulptøren Francisco López Hernández får ansvaret for mindesmærket. I øvrigt håber kommunen at nå til en aftale med kunstnerens arvinger, så kunstnerens værker kommer til at pryde facaderne på nybyggerierne i centrum. Entreprenørerne skal også drages ind i samarbejdet om at udsmykke de lovpligtige sikkerhedsnet uden på stilladserne.

Kommunen arrangerer i årets løb ni udstillinger, gadeteater og forskellige konferencer. Blandt udstillingerne må fremhæves værkerne af Picassos ven Man Ray (skulpturer, malerier og fotos), som marts-maj er at finde i fødehjemsmuseet (Museo Casa Natal). Man Ray er bl.a. ophavsmand til det sikkert mest berømte foto, der eksisterer af Picasso. Det er første gang, der i Spanien arrangeres en retrospektiv udstilling af Man Rays værker.

pod.

ARKITEKT-PRIS TIL MALAGA – Museo Picasso Málaga er blevet belønnet med ”AIA Institute Honor Awards for Architecture” – den højeste udmærkelse der gives til et arkitektonisk arbejde i USA. I begrundelsen hedder det, at restaureringen af Buenavista-paladset i Málagas centrum er et enkelt og smukt eksempel på, hvordan et nyt museum indpasses i det eksisterende bymiljø. Málagas Picasso-museum blev prisbelønnet sammen med ti andre projekter, der udvalgtes blandt i alt 400 bygninger fra hele verden.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Marts 2006
Solkysten - Marts 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga