Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
DSS Almuñecar
Skrevet af Solkysten
Ja, så fyldte DSS Almuñecar 19 år, og det blev fejret med en fantastisk fest på Venta Luciano, hvor der var mødt 110 festklædte mennesker op for at få en dejlig aften, og jeg skal lige love for, at det fik vi.
Aftenen startede med at formanden overrakte de to nye æresmedlemmer, Merete Sørensen og Inger Baggesen, deres diplom.

Vi fik dejlig mad og en god servering med flinke tjenere.
Vivi stod – som sidste år - for underholdningen, og det gjorde hun til topkarakter med kryds og slange. Vivi havde 24 timer forinden fået hvisket vores nye slagsang – ”Slentre ned ad Avenyen………..” -  i øret og sandelig om hun ikke næsten lige fra start bragede ud med den, det var rigtig godt – TAK for det Vivi!!  Danseskoene blev virkelig brugt den aften.

Desuden skal der også lyde en tak til alle de dejlige gæster, der med deres gode humør, var med til at gøre denne aften til en god oplevelse.
Sonja

Revy til foreningens 19 års fødselsdagsfest den 27. februar
De gjorde det sørme igen, disse ukuelige revyfolk. Sikke en dejlig forestilling, var alle vist enige om. Personligt tænkte jeg på, om de igen kunne finde på noget, efter succesen sidste år, men de sprudler jo af ideer. Herlige sange, dejlig musik, morsomme sketchs, sød satire, det hele. Men de kommer ikke sovende til det, de har lagt mange kalorier i udvikling og prøver - hele vinteren. (Men de har vist ikke kedet sig).
Revyholdet består af:
Lilli - Vivi - Jette - Sonja - Birgit - Edna - Hanne - Bente - Kirsten - Monna – Inge - Leif M - Leif H - Henning - Erling - Aksel - Jens.
De skal have tak for, at de bidrog til at gøre denne aften til noget særligt, vi glæder os allerede til næste års revy. De festklædte publikummer skal også have tak, en tak fordi de hjemmefra havde iklædt sig et dejligt humør, som bidrog til den festlige stemning.
John E. Bergqvist

En forsinket fødselsdagshilsen
Uffe Holm blev 75 år lørdag den 18. marts – hermed en stor fødselsdagshilsen fra vennerne.

Årets lange vandretur
Onsdag den 8. marts var det endelig tid for årets lange vandretur. Den havde allerede været aflyst to gange, så nu skulle det være. Den lange vandretur er måske nok lidt af en overdrivelse, selve vandreturen er kun 2 gange 2 kilometer, men køreturen er ca. 150 km.

Det er naturligvis turen til fossilerne ved Venta del Fraile, jeg refererer til. Der er det gode ved den tur, at vi selv føler os lidt mindre som fossiler, når vi går rundt blandt ægte fossiler med 8–10 millioner år på bagen.
Første bil tog hurtigt teten med 10–12 minutter, hvilket gav de fire personer mulighed for at standse et par kilometer før venta’en, for at betragte Jægerhuset (Cortijo el Cazador), på hvis facade der er en mosaik af en riffel-bevæbnet jæger, der også kan opfattes som en cowboy. Mosaikken er lavet af lutter fossiler.
Langt de fleste bilister valgte at standse ved Venta del Fraile, for at få en hårdt tiltrængt vandladningspause. Turlederen - og et par biler fra kortegen - fortsatte de 800 meter hen til P-pladsen ved hønserierne. De, der standsede ved venta’en, kunne konstatere, at strudsene ikke var gået ud i forårssolen, så i stedet vendte deltagerne blikket mod det chalet, hvor Clint Eastwood tilbragte sin fritid under optagelserne til TV-serien Rawhide.

Det chalet er kendetegnet ved den meget rige udsmykning med fossiler, især ved indgangspartiet, og ikke mindst for de fine mosaikker af små naturligt farvede sten. Ingen valgte at gå ned til huset, men mange blev overraskede over at se, hvor meget sne der stadig ligger på Sierra Nevada, som danner en idyllisk baggrund for det i øvrigt lidet kendte chalet.

Hele holdet fortsatte hen til området med fossilerne. Det er hævet havbund, som for mange millioner år siden blev presset måske 2 kilometer op, så det nu befinder sig 1,5 km over havets overflade. Naturligvis kunne havbundens bløddyr ikke overleve den himmelfart, så sten med metangashuller findes i store mængder, indimellem finder vi rester af bløddyr med udvendige kalkskeletter – snegle, muslinger og tiarmede blæksprutter. Det er disse der gør turen interessant. Imidlertid valgte turlederen at standse på halvvejen, hvor det er svært at finde andet end ”gaskamre”, men 8 deltagere kørte den ekstra kilometer ind i området, hvor belønningen ikke udeblev.

Turlederen er jo kendt for sin gode appetit, så han satte hurtigt retning mod P-pladsen, for at gelejde holdet til Padul, hvor han havde bestilt bord på Restaurant Solbjerg (Montesol). Dem, der havde fundet ”rigtige” fossiler, var ikke glade for den hurtige afgang. ”Dette er en madpakketur med termokande,” sagde de og begav sig modstræbende af sted.

Desværre blev turlederen i tvivl om, hvor Restaurant Solbjerg lå, så tre kilometer før målet vendte førerbilen om. Efter nogen debat og søgen fandt han dog frem til det rigtige sted, og så kørte han så hurtigt at kortegen tabte ham af syne. Den svingede resolut ind i den sydlige ende af Padul, men et mobilopkald fik den dog tilbage på rette spor. Underligt nok lykkedes det at få samlet alle 33 deltagere i Restaurant Solbjerg, hvor den fælles frokost kunne indtages. Lad mig lige sige om menu del dia, at den er billig, men på en skala fra 1 til 10 kan den kun med nød og næppe snige sig op til et sekstal. Til gengæld er værten overordentlig generøs når han skænker brandy: Chaufførerne måtte vinke afværgende til ham unde opskænkningen, hvilket ses af hostående billede.

Kørevejledning: Ad N 340 til Almuñécar. Derfra ad SO 2 via Jete og Otivar mod Suspiro del Moro. Ca 46 km. fra Almuñecar finder du den gulkalkede venta på højre side af vejen – lige overfor strudsefarmen. Fortsæt ca. 800 meter over en lille bro, derfra går en grusvej ind i området til højre for vejen. To kilometer inde ad grusvejen er der et vej-T (sidevej til venstre) hvor der er plads til tre biler på sidevejens rabat. Her ligger fossilerne oven på jorden. Bemærk! De lokale bryder sig ikke om, at turister trasker rundt mellem deres frugttræer, så prøv at holde jer til de åbne områder. Vejen ender blindt ved en hacienda, men den byder på nogle fantastiske naturformationer, hvis man vælger at køre længere ind i området.

Efterlysning!
Vi søger et eller flere medlemmer, der synes, at det kunne være sjovt, at arrangere foreningens velkomstfest den sidste weekend i oktober måned 2006, velkomstfesten, hvor trækfugle og fastboende godtfolk med venner og familie mødes og siger hej på dig og ønsker hinanden en god sæson. Har I mod på at glæde os andre med sådan en fest, hører vi meget gerne fra jer.

I får fuldstændig frie hænder m.h.t. festlokale, mad og drikke, samt hvad vi skal divertere os med til festen. OG - I kan få al den hjælp, I mener at have behov for.
Snak med John E. Bergqvist tlf. 958 63 90 87 - DK 47 38 02 17.

Spanskundervisning til efteråret
For at kortlægge behovet for spanskundervisning, ophænges tilmeldingslister i foreningen allerede nu. Skriv jer på og oplys på hvilket niveau, I ønsker undervisning, så vil vi prøve at finde undervisningen til jer.
I skrivende stund har vi Mireya, Maud og som ny Bente Dam. Hvordan det vil se ud til efteråret, vil tiden vise.
Hvis du sidder og tænker, at du godt kunne undervise på et eller andet niveau, er vi glade for at høre fra dig.
John E. Bergqvist tlf. 958 63 90 87 - DK 47 38 02 17.

DANSK SPANSK SAMVIRKE
Urb. La Najarra • Blq. 2 bajo • Avda. de Europa 30
Bestyrelse: Formand: Erling Kjær Hansen, tlf. 958 63 91 35, E-mail: lyngtoften@hotmail.com
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2006
Solkysten - April 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga