SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Spaniens kongepar ferierer på Jose's hotel i Cómpeta - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Den smukke hvide by Cómpeta
Den smukke hvide by Cómpeta
Spaniens kongepar ferierer på Jose's hotel i Cómpeta
Vil man feriere i en andalusisk landsby med den hygge og atmosfære, det indebærer, og samtidigt bo på et hotel med alle moderne faciliteter, så er Cómpeta et godt bud.

Cómpeta er beliggende i godt og vel 600 meters højde ved foden af bjergkæden Sierra Almijara på den østlige side af Málaga, ca. 20 kilometer ind i landet regnet fra kysten og med en køretid i bil på 60-70 minutter fra Málagas centrum eller halvanden time fra Málagas lufthavn.

Cómpeta er en af de såkaldte ’hvide byer’, som findes langs hele Costa del Sol og oftest i en afstand af 10 til 20 kilometer fra kysten. I Cómpeta lever man således uden at have nogen direkte berøring med storbyen – og alligevel uden at være langt borte fra den. Den lille bjergby har omkring 3.000 faste indbyggere, der hovedsalig ernærer sig ved landbrug og vinavl. Og bortset fra nogle unge mennesker, der om aftenen forlyster sig med at køre rundt i byen på knallert, så er der ingen i Cómpeta, der har travlt. Her giver man sig tid til at nyde livet, og fra den lokale bodega på byens torv betragter man, hvad der sker ude i den store verden. Som noget ganske usædvanligt for en bjergby som Cómpeta finder man her et hotel, der må betegnes som værende absolut første klasses – også selvom den officielle klassificering kun omfatter to eller tre stjerner. Hotellet hedder El Balcón de Cómpeta og ligger højst oppe i byen, der på grund af sin placering på den stærkt hældende bjergskråning virker som et etage-byggeri. Derfor er alle gader meget stejle, og det er kun nogle få af dem, der giver mulighed for bilkørsel.

Til gengæld er gaderne bygget som trapper, der skal gøre det lettere selv at tage sig frem. Beskeden bykonge Til El Balcón de Cómpeta er det dog muligt at komme både med bil og til fods. Fra byens torv tager det to minutter at køre i bil op til hotellet. Gør man derimod brug af apostlenes heste, skal man bruge minimum en halv time! Hotellet har 26 værelser og otte bungalows. Et af værelserne er en stor suite, der ikke koster mere end de 60 Euro, som også er prisen for et værelse. Suiten udlejes efter først-til-mølle-princippet, og den kan således ikke forhåndsbestilles. Det kan den så nok alligevel, hvis man tilhører striben af stamgæster. Men det er ejeren, José López Franquela, der suverænt bestemmer. Han er byens ukronede konge – uden at han på noget tidspunkt har haft et ønske om at opnå den position. Faktisk er han en særdeles beskeden mand, der blot passer og plejer sin virksomhed. Dog kan han ikke helt skjule sin stolthed over, at det spanske kongepar, Kong Juan Carlos og Dronning Sophia, et par gange har sat kursen mod Cómpeta og boet på hans hotel.

Museo del Vino
José lod hotellet opføre for kun syv år siden, og han har investeret både sin kapital og sig selv i virksomheden. ’Og lidt mere end det,’ siger han og peger ned mod den lokale bank. Hotellet omfatter en bodega med tilhørende cafeteria på terrassen, hvortil kommer en a la carte-restaurant, som er en virkelig lækkerbisken for den kræsne gæst. Der er swimmingpool og tennisbaner – og så kan man til enhver tid få fat i en taxi, uanset om man skal til lufthavnen eller til noget andet sted. José var, lige da han havde etableret sit hotel, lettere irriteret over, at det ofte var svært at få en taxi, når gæsterne havde brug for en sådan. Derfor ansøgte han kommunen om tilladelse til selv at have tre taxibiler. Han fik tilladelsen, og om nødvendigt sætter han sig gerne selv bag rattet og kører eksempelvis til lufthavnen. ’Jeg tilbyder at både hente og bringe mine gæster i lufthavnen,’ siger han.

På markerne omkring Cómpeta avles vinstokke, og det sker i et sådant omfang, at vinen er distriktets største indkomstkilde. Vindruerne giver en særlig smag og har derfor gjort Cómpeta Moskatel- vinen til et eget varemærke, der først og fremmest drikkes lokalt, men som også eksporteres. På en af byens stejle gader findes et lille vin-museum (Museo del Vino), hvor historien om den lokale vin beskrives gennem tiderne. Museets drift finansieres ved, at der er salg af vin ved udgangen! Cómpeta findes omtalt første gang i 1457 som værende en del af Vélez-regionen. Dengang var navnet Cómpita-Orum, der betyder ’mødested ved en korsvej’.
I dag er der ikke så meget tale om en korsvej, men mere om et godt udgangspunkt for besøg i både Nerja med grotterne og Granada med borgen Alhambra.

For den forjagede bybo er Cómpeta et behageligt sted at opholde sig – ikke mindst når det sker på José’s Hotel Balcón!

Afstemning

(6 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga