Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Anders Agerberg - Nykredits ansvarlige på Solkysten
Anders Agerberg - Nykredits ansvarlige på Solkysten
Nykredit - stor interesse for dansk finansiering
Mange danskere drømmer i disse år om at købe hus i udlandet, og især Spanien er blevet populært. I juni 2004 åbnede Nykredit repræsentationskontor i Puerto Banus ved Marbella. Her har danske kunder mulighed for at møde Nykredit – enten som fastboende eller mens de leder efter drømmeboligen på Costa del Sol. Og interessen har været stor.

Nykredit dækker hele Costa del Sol
Nykredits koncept i Spanien ligner det, Nykredit startede op i Frankrig for 1 1⁄ 2 år siden. I Spanien dækker Nykredit populært sagt Costa del Sol fra Sotogrande, øst for Gibraltar, til Almunécar, øst for Malaga, og ca. 15 km. ind i landet. Kyststrækningen er på cirka 200 kilometer, og det er et område, hvor rigtig mange danskere allerede ejer fast ejendom.

Det anslås, at 30-35.000 danskere allerede ejer fast ejendom i Sydspanien. Det vides ikke, hvor mange af dem, der er fastboende og hvor mange, der har deres spanske ejendom som sekundær bolig. Men et kvalificeret gæt er, at henved 5.000 danskere har valgt at slå sig permanent ned på Costa del Sol.

Lån som i Danmark
Både ved køb af ejendom og friværdibelåning i Spanien giver Nykredit dig i princippet samme muligheder for at belåne ejendommen som i Danmark. Nykredit tilbyder at belåne op til 80% af den spanske ejendoms værdi – en værdi, der fastsættes af Nykredit i samarbejde med en lokal valuar. Nykredit tilbyder lån med en løbetid på op til 30 år og det er muligt at vælge mellem tilpasningslån i Euro eller fastforrentede obligationslån i danske kroner – ganske som man kender det herhjemme. Det er ligeledes muligt at få Pauselån i op til 10 år.

Hvem køber bolig i Spanien?
Motiverne til at købe en bolig i Sydspanien er mange og forskellige. Eksempelvis vælger en stor del af de ældre danske boligejere at bo i Spanien om vinteren og så tage sommeren i Danmark, mens andre vælger at etablere en eller anden form for erhverv i Spanien. En tredje gruppe er dem, der køber en ferie lejlighed i god tid og mens de stadig er erhvervsaktive, med henblik på at flytte til Spanien senere, når de trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Hvis man tænker på at leve som pensionist i Sydspanien, er det fornuftigt at forberede sig i god tid for at få de mange praktiske og finansielle detaljer på plads, inden man flytter.

Boliger for enhver smag
Costa del Sol byder på mange forskellige boliger – og dermed også livsformer. Mens nogle foretrækker at bo centralt i de større byer, vælger andre at rykke lidt længere ind i landet, hvor livet er roligere og priserne typisk er lidt lavere end langs kysten. Mange er også interesserede i Costa Blanca ved Alicante, og Nykredit overvejer derfor at udvide sit udlånsområde i Spanien til også at omfatte Costa Blanca i løbet af 2005.

Mange fordele med dansk finansiering
Et boligkøb i Spanien kan godt finansieres via lokale spanske banker, men her vil der ofte være tale om banklån, som typisk er dyrere og normalt kun har en løbetid på 15-20 år. Det er endvidere almindeligt, at de spanske banker stiller krav om, at lånet skal være tilbagebetalt, når kunden er 65 til 70 år - et krav man undgår hos Nykredit. Ud over de rent produktmæssige fordele ved at finansiere et boligkøb i Spanien gennem Nykredit, giver mange af vore kunder udtryk for, at de tillægger det stor værdi, at vi taler dansk og at de kan få alle lånedokumenter på dansk. Endelig har vi et bredt udvalg af kontakter til lokale dansk/spanske ejendomsmæglere, advokater og andre rådgivere, der har specialiseret sig i at rådgive danskere med ejendom i Spanien.

Kontakt til Nykredit
Hvad enten du som kunde henvender dig til vort repræsentationskontor i Puerto Banus eller direkte til International afdeling i København, vil du under lånesagsforløbet komme i kontakt med International Afdeling. Nykredits internationale afdeling i København tager sig af sagsbehandling – herunder kontakt til de spanske valuarer og advokater, samt udarbejdelse af lånetilbud. Vi taler både dansk, engelsk, spansk og fransk og har derfor også mulighed for at være behjælpelige i situationer, der i forbindelse med sagsgangen kræver sproglig kompetence. Som udgangspunkt anbefaler vi dig at kontakte repræsentationskontoret i Puerto Banus, hvis du bor i Spanien, og kontoret i København, hvis du bor i Danmark. Men er du på boligjagt i Sydspanien, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte vort spanske kontor.

Få et lånebevis
Er du interesseret i at købe bolig i Sydspanien, er det er en god idé at få lavet et lånebevis, inden boligjagten går ind. Så ved du, hvor meget du kan købe for.

Nykredit i Spanien +34 952 905 150
Nykredit i København +45 33 42 15 35

Du kan også kontakte Nykredit i Spanien på
marbella@nykredit.dk eller læse mere om mulighederne for belåning af spanske ejendomme på http://www.nykredit.dk/sydspanien

Mere om Nykredits åbning


 


Området hvor du kan få Nykredits boliglån
Området hvor du kan få Nykredits boliglån
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
CASA:UNA Bolig Spanien

DANSK EJENDOMSMÆGLER

Boliger til SALG i Spanien
Lejlighed til salg i Marbella
Villa til salg i Marbella
Penthouse til salg i Marbella

Boliger til LEJE i Spanien
Lejlighed til leje i Marbella

CASA:UNA
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga