Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Alhaurín Golf
Alhaurín Golf
Costa del Sols bedste og billigste par 3 baner
Skrevet af Solkysten
Mange af Solkystens læsere har spurgt, hvordan man som nybegynder kommer i gang og hvilke baner, man kan spille på.
På langt de fleste golfbaner på kysten er der fortrinlige instruktører, som kan tage hånd om dig på det sprog du ønsker. Hvis du ønsker at blive undervist på dansk, kan jeg henvise til to dygtige trænere, Willy Hansen og Søren Sehested. Samtidig med undervisningen vil det være en god idé, at prøve de mere end 100 par 3 golfbaner, som alle kan besøges og spilles uanset om man aldrig har haft en golfkølle i hånden, er let øvet eller en erfaren golfer. Alle golfspillere har stor glæde af at spille på par 3 baner, da to trediedele af alle golfslag bliver slået på disse baner.

Alhaurín Golf
Verdens bedste og sværeste par 3 bane ligger i Alhaurín El Grande. Den er designet af Spaniens nationalhelt indenfor golfsporten, Severiano Ballesteros. Udover at have designet 18 hullers baner har han designet 9 par 3 huller, som er en kæmpe oplevelse at spille.

Gennemsnitlængden er ca. 100 meter med alle mulige forhindringer, som gør den til den sværeste par 3 golfbane i hele Spanien.

Den ligger i forbindelse med driving range og den skønneste natur, du kan opleve. Priserne på par 3 banerne i Andalusien starter fra ca. 15 euro. På Alhauríns par 3 bane kan du spille hele dagen for kun 5 euro mere, nemlig 20 euro.

Du kan leje køller til rimelige penge og hvis du ønsker at spille en hel dag, vil jeg anbefale at du indimellem tager til restauranten og køber mange golfers yndlingssandwich – clubsandwich – til ca. 5 euro. Den er SUPER.

La Resina Golf & Country Club
Det er meget sjældent at par 3 banerne har andet end par 3 huller, men en af undtagelserne er La Resina, som starter med et par 4 hul på 224 meter.

Banens længde er 1082 meter, og den er en del kuperet med fantastisk udsigt til bjergene, Middelhavet og Gibraltar.

Golfbanen ligger i Estepona i Urb. La Resina Golf & Country Club. Kør ad N-340 til du kommer til skiltet mod SELWO I Estepona. Derefter er der god skiltning til golfbanen.

Det koster 15 euro at spille de 9 huller. I forbindelse med det hyggelige klubhus, er der pitch & put samt putting green.

Club de Golf El Coto
Hvis man ønsker en mere flad bane, er El Coto et besøg værd. Den ligger imellem San Pedro og Estepona ved km. 163,5.

Den er designet af Pedro Moran og ligger fredeligt med en beplantning i japansk stil.
Banen er 18 år gammel og ligger i et smukt naturområde. Her kan du spille 9 hullers banen to gange for kun 18 euro.

El Campanario Golf
En af de korteste par 3 baner er El Campanario. Den er 533 meter for damer og 564 meter for herrer. Tag endelig ikke fejl, for selv den dygtigste golfspiller kommer på arbejde på denne bane.

En dejlig bane til at øve sit helt korte spil. Det korteste hul er hul 2, som kun er 47 meter for damer og 52 meter for herrer. Det længste hul er hul 5 med 86 meter for damer og 97 meter for herrer.
Den lyder nem, men det er den ikke, da der er en del vandforhindringer på banen.

Den er designet af Manolo Pinero og ligger ved N-340, km. 168 i Urb. Dos Hermanas. Prisen er 20 euro for greenfee.

Greenlife Golf
Denne golfbane er beliggende i Urb. Elviria Hills i Marbella og er en af de bedste baner man kan spille. Det er ikke en typisk par 3 bane. Den er den længste på kysten med sine 1142 meter.
Det korteste hul er på 89 meter og det længste er på 169 meter.

Denne bane kan tilfredsstille selv den mest rutinerede golfspiller, og man har enestående faciliteter som golfskole, opvarmet pool, tennis, gym, jacuzzi, sauna og dertil en restaurant der har fået en Michelin stjerne.

Prøv den - det er en oplevelse.
Prisen er selvfølgelig i den dyre ende, green-fee for 9 huller er 20 euro og 18 huller 33 euro.

El Soto Club de Golf
Denne 9 hullers meget korte par 3 bane er typisk for begyndere. Gennemsnitslængden er ca. 60 meter, og man har designet banen med meget store greens, som er lette at at ramme og i en virkelig god kvalitet.
Det sværeste ved denne bane er at hullerne er i varierende niveauer. Banen ligger i Ojén kommune. Kør ad N-340 til hotel Don Carlos og derfra lige op til Urb. El Soto.

Hvis man ikke har lyst til at spille golf hele dagen, som i øvrigt koster 15 euro, kan man bruge deres faciliteter som bl.a. er tennis, paddel tennis, gym og spa.
De har også en udmærket restaurant som kan anbefales.

Club de Golf La Siesta
La Siesta er beliggende i Urb. Sitio de Calahonda og en af de mest besøgte par 3 baner på kysten.
Den er designet af Enrique Canales og er meget hyggelig at spille. Banens sværeste hul er hul 7, hvor de lave jern skal op af bag’en, hvis green skal nås fra tee-stedet.

Deres officielle pris er 27 euro, som kan virke dyrt. Tal med dem om rabat. Hvis man er nogle stykker, kan man få en pris på ca. 15 euro.

De er også meget fleksible hvis du spiller banen flere gange. La Siesta har både driving range og en restaurant med udsigt til hul 9.

Stig Wiberg

Golfundervisning

Ønsker du golfundervisning på dansk kan følgende danske trænere anbefales:
- Willy Hansen
- Søren Sehested


Greenlife Golf.
Greenlife Golf.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Januar 2007
Solkysten - Januar 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga