Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Solkysten - Januar 2007
Afståelse af købskontrakt
Når man i Spanien har købt en lejlighed “på planerne”, som det hedder – eller i det hele taget, før der er taget skøde første gang, så har man som regel altid en kontrakt på købet.
AVE og hovedbanegård på halvvejen
Jernbanelinien til AVE (højhastighedstoget) nåede i december til Málaga-provinsen, nærmere betegnet Antequera, hvor statsminister José Luis Rodríguez Zapatero indviede byens nye togstation Santa Ana.
Avocadofrugten
Avocadotræet har mange år på bagen., og Sydspanien er et af de få steder i Europa, hvor jordforhold, adgang til vanding samt klimaforhold gør det muligt at dyrke det.
Birgitte Theill
Nyt år betyder som regel nytårsforsætter. I Den Røde Stol nøjes vi med at fejre årsskiftet med en række nye, men ikke mindre nærgående, spørgsmål. Og første kvinde til at prøve de nye spørgsmål af, er kendt af mange danskere - især vest for Málaga, hvor hun er formand for Club Danés/Dansk-Spansk Samvirke i Fuengirola-Mijas
Birthe i “Den afrikanske farm”
- Åh, jeg trænger skrækkeligt til at blive klippet! Birthe Madsen glæder sig tydeligvis til at lade frisør og stylist Sisse Christensen, Mazzu, gøre ting og sager ved hendes hår.
Butikkerne blomstrer i  Centro Idea
"Der var en gang en lille plet jord ude på landet - midt mellem Fuengirola og Mijas. Så kom der en driftig og fremsynet dansker forbi, købte jorden og åbnede et indkøbscenter.
En nyskabelse for golfere i Club de Golf Dinamarca ser dagens lys i 2007.
Costa del Sols bedste og  billigste par 3 baner
Mange af Solkystens læsere har spurgt, hvordan man som nybegynder kommer i gang og hvilke baner, man kan spille på.
Dansk fjernsyn på femte år
Abonnenter på DR Sydeuropa skal være opmærksomme på at kortafgiften for 2007 forfalder til betaling den 15. januar.
Diplomatisk arkitektur
Den 16. december landede det første rutefly fra Madrid i Gibraltars lufthavn.
Dyr og fedme
Man læser så meget om at folk verden over bliver federe. Det siges også at børn i visse lande er tykkere end i andre. Hvordan finder man ud af det?
En vin med elegance
I vintermånederne spiser de fleste lidt kraftigere og federe mad end om sommeren, og skal vinen passe til maden, skal det være en vin med en god krop.
Fisk holder hjernen ung
På engelsk kalder man fisk for ”brain food” (hjerneføde, red.), et udtryk der giver mere og mere mening i takt med, at videnskaben kortlægger havfødes gavnlige indvirkning på hjernen.
Fuld fart på First Car Group
I efteråret 2005 trådte en ny aktør ind på biludlejningsmarkedet, da First Car Group S.A. med direktør Thomas With, 32 år, i spidsen opkøbte tre af de mest kendte skandinaviske biludlejningsvirksomheder på Costa del Sol
Har du fodret din candida i julen
Så start det nye år med at få den under kontrol. Hvis dine alarmklokker ringer, når du læser overskriften, kan det være en god ide med en lille ”nytårskur”.
Hercules blev født for knapt et år siden og er en ung, stærk hund. Han kom til sit hjem via en ven til husets datter på 15 år.
Hvad hjertet er fyldt med
Det var vel først, da tiden for hans ankomst nærmede sig, at Elsebeth pludselig ikke kunne sove om natten. Hun forsøgte at skubbe det væk.
King skabte ny røre om Rocío-drabet
Syv år efter drabet på den unge Rocío Wanninkhof i Mijas blev englænderen Tony King dømt for drabet, men dommen har rejst ny tvivl om nævningedomstolenes værdi i spansk retsvæsen ...
Kontordame, stjernekok og byhus-stylist
Merete Maria Bjørnved blev kaldt “Guggi”, da hun var barn. Det er ungarsk og betyder ”lille dukke”. Meretes far er fra Ungarn ...
Mig og stress
I perioder prøver vi alle at have mere at se til end vi kan håndtere, og det der giver os stress, er det vi ikke når. Så i og for sig er det meget enkelt – vi skal ikke påtage os mere end vi kan klare, så undgår vi stress.
Moneo tegner Málagas nye vartegn
I Málagas centrum ligger en lav trekantet bygning som er et af verdens mest anerkendte museer for moderne kunst.
Spanien er fortsat i søgelyset hos Bin Ladens islamiske terroristorganisation Al Qaida.
Parcelhusregel eller sommerhusregel
I de senere år, og især siden september 2005, er det blevet mere og mere vigtigt at få slået fast, hvilket formål man har erhvervet en ejendom til, hvis man ønsker at sælge den skattefrit eller som pensionist emigrere til udlandet, mens man beholder sommerhuset i Danmark.
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Spanien gør sin entré i de riges klub
I løbet af i år vil spanieren formodentlig overhale EU-borgeren, når det gælder et af nationaløkonomiens nøgletal: indkomsten pr. indbygger.
Spøgelsesbyen vågner til live
Der florerer mange historier om Acebuchal. Den historie, der oftest fortælles er at det var der modstandsbevægelsen, der kæmpede mod Franco, gemte sig, og at de der undslap med livet i behold, blev jaget ud af byen af Francos mænd.
Tranerne er kommet
Tranerne er kommet til Fuentepiedra, så nu kan man se store fugle hele året ved søen. Om sommeren flamingoer og om vinteren traner.
Tyrefægtningens v ugge
”Ronda er altid blevet anset for tyrefægtningens vugge. Her leger børnene tyrefægtere, ligesom de leger soldater hjemme hos os,” skrev en fransk besøgende i 1862.
When the going gets tough ...
Amerikanerne siger "When the going gets tough - the tough gets going". Og det kan vel frit oversættes til: "Når det hele bliver sejt, så rykker de seje."
“Livet har behandlet mig godt”
Adspurgt om sin alder svarede hun kækt: ”91 år.” Ja, hvad skulle jeg tro. Her sad en meget velholdt dame med alle sine egne tænder og kun et par smilerynker.Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga